Interview My Plasic Shots / The Daily Scoop 1989 - G.I. Joe fotografie maand

Gepubliceerd op 8 juli 2020 om 23:55

Tijdens de G.I. Joe fotografie maand delen we niet louter content die online reeds aanwezig was, maar hebben we ook zelf een flink aantal interviews gedaan met diverse artiesten, welke we graag met jullie delen. Gisteren brachten we het interview met Attica Gazette, vandaag is het de beurt aan My plastic Shots, ook bekend als The Daily Scoop 1989!

Alle interviews kunnen in twee talen worden gelezen. Nederlands in het witte vlak, Engels in het blauwe vlak. Dit hebben we gedaan om de leesbaarheid te vergroten. Gezien in de blauwe vlakken geen links te plaatsen zijn kunnen deze worden aangeklikt in de Nederlandse tekst.

Geniet ervan, deel het alstublieft met anderen en vergeet morgen niet terug te komen voor het volgende hoofdstuk van onze G.I. Joe fotografie maand.

Yo Joe!

Zou je je willen introduceren aan onze lezers? Wat is je naam, leeftijd, waar woon je en wat doe je zoal in het dagelijks leven?

Ik ben Diego, 32 jaar en ben een in Peru geboren journalist die nu woont in Polen. Ik woon in Warschau met mijn vrouw en onze hond. Ik werk als freelance journalist en schrijf voornamelijk voor de media van mijn moederland, maar ik werk ook voor Spaanse bedrijven in Warschau. Ik ben geobsedeerd door film, literatuur en het verzamelen van speelgoed.

Ik weet dat het een cliché-vraag is, maar we willen eerst echt weten wat je eerste G.I. Joe actiefiguur en voertuig waren!

Ik heb mezelf dit weleens afgevraagd. Ik weet niet zeker welke mijn exact eerste G.I. Joe was, maar het moet een van de volgende zijn geweest: Duke (v3) 1992, Wild Bill (v2) 1992, Gung-Ho (v3) 1992, General Flagg (v1) 1992 or Keel-Haul (v2) 1993. Van deze figuren heb ik de vroegste herinneringen, allemaal cadeaus van mijn ouders. Ik zou zeggen dat het Duke was, maar zeker weet ik dat niet. Ik heb als kind nooit voertuigen gehad, enkel een hele hoop figuren.

Hoe lang ben je al bezig met G.I. Joe fotografie?

Ik ben eigenlijk altijd geïnteresseerd geweest in speelgoed fotografie, maar besloot er flink werk van te maken gedurende 2012, maar ik was het na een jaar beu. In 2016 begon ik weer met het verzamelen van vintage G.I. Joe. Ik kreeg mijn eerste Scoop, en begon steeds meer foto's van hem te maken. Ik droeg zelfs een Instagram-account aan hem op in 2017. Zo is het vier jaar geleden dus begonnen.

Is er een bepaalde manier van werken die je toepast als je fotografeert? Een specifiek thema of doel dat je probeert te verwezenlijken?

Voor mij draait het vooral om het actiefiguur. Soms duik ik in mijn collectie en kies iemand die ik al een tijdje niet in foto's heb betrokken. Anderzijds zijn er momenten waarop ik kies voor thema's, zoals Women’s Day, Independence Day of Black Lives Matter, zie onderstaande foto. Soms werk ik ook graag met crossovers waarbij ik meerdere speelgoedlijnen met elkaar verbindt. Met Scoop is het bijna een educatie- of documentaire-trip, omdat ik hem altijd meeneem. Volgende maand gaan we samen naar Gdańsk, waar ik hem ga fotograferen in de Baltische Zee. Dat gaat vast fantastisch worden.

Werk je ook met andere speelgoedlijnen?

Nou en of, dit heb ik altijd gedaan. Mijn favorieten zijn G.I. Joe en Teenage Mutant Ninja Turtles, maar ik heb ook foto's gemaakt van Star Wars, Marvel, DC, Pokémon, Disney, Ghostbusters en enkele andere lijnen.

Op welke G.I Joe reeks richt je je blik? Old school o-ring figuren, new school figuren, voertuigen, of is het een mix?

De eerste gok was direct goed, de oldschool o-ring Joes daar ligt mijn focus op. Daar werk ik alleen maar mee (als het aankomt op G.I. Joe), ik vind ze geweldig. Zij zijn de figuren waarmee ik ben opgegroeid.

Werk je ook wel eens met custom figuren?

Ik werk tot nu toe alleen met originelen. Als kind was ik best into customs, maar ik ben ze allemaal kwijtgeraakt. Tegenwoordig zijn er geweldige custom foto's te vinden op Instagram of andere online plekken, gemaakt door geweldige artiesten. Ik heb wat custom projecten in het achterhoofd, die hopelijk tot wasdom komen in de komende maanden.

Wat vind je van de nieuwe 6 inch Classified figures? Ga je ze betrekken in je fotografie?

Ik ken ze, en ik vind ze geweldig. Ik ben helemaal geen fan van de nieuwe Joes, maar deze schaal vind ik fascinerend, zoals ook de Star Wars Black Series. Ik ben dus geneigd ze aan te schaffen! Ik ga denk ik beginnen met het aankopen van Snake Eyes of Destro, en bezie dan hoe hoe het zich verder ontwikkelt.

 

Werk je liever buiten en in de natuur, of in een setting binnenshuis die je zelf hebt opgebouwd?

Buiten, ik ga meestal naar het bos, waar ik vrij dichtbij woon. Maar ik ga ook naar de straten van mijn buurt. De beste situatie doet zich voor als ik ergens op vakantie ben. Een fotosessie op het strand of in de bergen is helemaal geweldig.

Werk je vooral graag met natuurlijk zonlicht, of gebruik je ook andere belichting?

Natuurlijk zonlicht. Dit is absoluut essentieel voor mijn werk.

 

Bewerk je de foto's in Photoshop of vergelijkbare software?

Jazeker, al breng ik meestal geen grote wijzigingen aan. Ik poets ze hooguit wat bij, bijvoorbeeld met Instagram zelf of bij Pixlr.

Wat is je favoriete foto? En welke foto van iemand anders bewonder je?

Ik heb inmiddels zoveel geweldige foto's van heel veel mensen gezien sinds ik tot de speelgoed community van Instagram behoor. Velen zijn mooier dan mijn eigen foto's, daarom weet ik niet echt welke ik het mooist vind. Als ik het van mijn eigen foto's mag zeggen, heb ik enkele favorieten, omdat het moeilijk is om er slechts één te kiezen. Ik denk een foto met Scoop. Er is er één met een prachtige achtergrond, de zonsondergang op het strand van Los Órganos, in het noorden van Peru. Dan is er nog een van Scoop in de besneeuwde Poolse bergen, samen met IJsberg en IJsschots. Geweldig! Dan zijn er nog andere foto's, ik kan moeilijk kiezen!

 

Heb je tips die je met anderen wilt delen om hun fotografie kunst te verbeteren?

Ga naar buiten! Het levert ongetwijfeld geïnspireerde shots op. Een simpele tak van een boom, een metrostation, alles kan heel goed samengaan met onze plastic vrienden. Maar wees voorzichtig, ik ben zelf zo slordig geweest om accessoires en zelfs hele actiefiguren kwijt te raken. Ooit vond ik er een terug, hij kwam tevoorschijn toen de sneeuw was gesmolten! Soms vind ik het jammer dat ik besloot mijn speelgoed mee te nemen naar het bos, om er achter te komen dat er veel mensen rondhingen of als het heel regenachtig of modderig was. Maar aan het einde van de dag zeg ik vaak dat het het waard is geweest.

Zijn er artiesten die een voorbeeld voor je zijn, en waar je tegenop kijkt, en waarom?

Uiteraard. Zo noem ik graag de Instagram accounts van geweldige artiesten die ik graag volg: kitbash_joe, nostalkid, gi_jokers, smallplasticparts, c3pestro, starnovelty, adventures_in_plastic, onder vele anderen...

 

Waar kunnen we zoal je werk bewonderen?

Ik heb twee volgbare accounts: thedailyscoop1989, toegewijd volledig aan Scoop (met hier en daar ook andere Joes) en myplasticshots, mijn algemene account met foto's van mijn diverse collecties, waarvan vele 'familie' zijn van G.I. Joe.

Zijn er nog dingen die je aan onze lezers wilt zeggen?

Alleen maar dat ik dankbaar ben dat ik de kans krijg om over deze gepassioneerde hobby te vertellen. Het verzamelen van speelgoed is geweldig, ongeacht je leeftijd. En vergeet nooit: speelgoed is gemaakt om mee te spelen! Maak die verpakkingen los, pak een camera, en heb er plezier in! Yo Joe!

 

Hieronder nog een aantal extra foto's en Instagram berichten omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen! Maar kijk zelf ook gerust verder via een van zijn links, want er is nog meer, nog zoveel meer...

 

Lees vooral ook onze eerdere artikelen van deze bijzondere G.I. Joe fotografie maand:
Interview met Attica Gazette
Mate Mylar - G.I. Joe fotografie om van te smullen!
G.I. Joe fotografie maand
1990 Benelux folder fotoanalyse
SOS Cobra Gevaar - Dé folder uit 1990
Toy guys talking met Mate Myler
Plastic Battles Radio - Interview met @actionfigurefotos
Fotografie tutorials van Jared Middleton
1, 2, 3, perfect shot!
A love story
Snake Eyes Deadgame

Maak kennis met Rob Arts - De man achter het magazine van GIJoe.nl!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.