Ik ben Kei en ik heet je welkom op het hoofdkwartier van het meer dan 22 jaar oude GI Joe.nl! Ook in de Lage Landen groeiden duizenden kinderen op in de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is opgedragen aan deze actiehelden en aan alle mensen die ze verzamelen. Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden.

Dat gaan we doen met een bruisende website vol met fotomateriaal en informatie en een uitgebreid magazine onder redactie van Rob Arts. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus maar schrap.

Yo Joe!


Rust in vrede Hector Garrido

Hector Garrido is 19 april jongstleden op vredige wijze op 92-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Garrido was de de kunstenaar die het artwork van de klassieke G.I. Joe: A Real American Hero actiefiguurverpakkingen schilderde. Zijn werk is van grote betekenis voor mij persoonlijk geweest, ik droomde altijd weg bij de verpakkingen. Één grote tekening op de voorkant van de verpakkingen en een berg aan kleine plaatjes op de achterkant. Legendarisch gewoon... Check de bovenstaande linkjes voor meer informatie over deze geweldige artiest en zijn overlijden of droom weg in het archief op zijn Flickr pagina.

Lees meer »

Custom: Dreadnoks Heartwrencher

Heartwrencher of Heart-Wrencher is de eerste vrouwelijke Dreadnok die geen familie is van Zartan. De enige keer dat ze in het G.I. Joe universum verscheen was in de comic G.I. Joe Frontline #18. Als figuur was ze al in 2017 door de Collectors Club tot leven gebracht, maar nu is er ook een klassieke o-ring custom-figuur. Werkelijk prachtig!

Lees meer »

The Toy Files Podcast, Episode 1: Interview met Vinnie D'Alleva, voormalig VP Marketing bij Hasbro

Vinnie D'Alleva, voormalig VP Marketing bij Hasbro, is een fervent fan en supporter van G.I. Joe - zowel voor- als nadat hij bij Hasbro werkte! Terwijl hij marketingdirecteur van het merk was, beschouwde hij zichzelf als zeer gelukkig dat hij met enkele van de beste ontwerpers, kunstenaars, ingenieurs en verkopers van het bedrijf heeft gewerkt en de kans heeft gehad om aan verschillende opmerkelijke initiatieven te werken, zoals Battle Corps, Ninja Force, D.E.F., Eco-Warriors, Mega-Marines, Star Brigade, Masterpiece Collection en Hall Of Fame. Hij werkte in totaal 8 jaar aan het merk en werd zelfs omgetoverd tot een van de eerbiedwaardige schurken van Cobra (zowel in speelgoed als in de echte vorm), de snode Cesspool!

Lees meer »

De nieuwe site is online!

De nieuwe website voor GIJoe.nl is online, en we zijn er blij mee! Hij zal voor de meeste mensen dezelfde vertrouwde structuur uitstralen, advertentiearm, en meer toegankelijk zijn - vooral voor mensen die per mobiel surfen.

Lees meer »

We vieren ons 20-jarig bestaan

Oktober 2019 markeert het twintigjarig bestaan van GIJoe.nl. Een lange tijd die eigenlijk helemaal niet voelt als twintig jaar. In die twee decennia is er veel gebeurd en heeft de site verschillende fases doorlopen. Eerst op een domeinloze site als 'GIJoe Nederland', en sinds oktober 1999 als GIJoe.nl, omdat het lange tijd niet mogelijk was om een .nl-domeinnaam te registreren zonder een KVK-inschrijving.

Lees meer »

Meer op deze website...

Het magazine onder redactie van Rob Arts heeft ons al volop geïnspireerd. Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws uit het land van G.I. Joe.


In 1991 versterken in België en Nederland drie indrukwekkende Adders de rangen van Cobra. Welke is jouw favoriet?


In meer dan alleen de VS en onze landen werden strips rond GI Joe uitgebracht. Volg ons groeiende archief met ook jaargangen in woord en beeld uit landen als Australië en Brazilië.


Sergeant Driller zoekt jou als nieuwe rekruut voor de gratis Nederlandstalige GI Joe Fanclub. Aarzel geen moment en zet je schrap! Ontvang de gratis nieuwsbrief vanuit het Hoofdkwartier en doe mee aan prijsvragen.


Heb jij tips, inbreng of wijzigingen die de site beter kunnen maken? Of heb je een andere vraag die je de webmaster wil stellen? Gebruik dan onderstaand formulier!