Ik ben Kei en ik verwelkom je op het hoofdkwartier van het meer dan twintig jaar oude GIJoe.nl! Ook in de Lage Landen groeide een generatie op met de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is opgedragen aan deze actiehelden en aan alle mensen die ze verzamelen. Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden.

Dat doen we met een groot archief, afleveringengidsen, een FAQ, stripspromotiemateriaal en ruimte voor customs van fans uit de Lage Landen. Lees ook het magazine, onder redactie van Rob Arts, met het laatste nieuws van Joe front. Het forum brengt verzamelaars uit onze landen bij elkaar. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus schrap.

Yo Joe!!!

World War II G.I. Joe Art - El-Mono-Cromatico

El-Mono-Cromatico maakte reeds in 2013 een Cobra en G.I. Joe team in World War II thema, maar ik durf stellig te stellen dat dit werk, ondanks dat het zich in 1944 afspeelt, in 2021 nog steeds niet gedateerd is. Jeemineetje wat is dit vet zeg, hier zou ik wel een comic of cartoon van willen zien! 

Lees meer »

G.I. Joe Art Deluxe - Grzegoz Domaradski

Als liefhebber van kunst, met mijn wortels in graffiti, word ik soms echt volledig weggeblazen door iets wat op mijn netvlies verschijnt. De afbeelding van Scarlett door Grzegoz Domaradski (wat een geweldige kunstenaar trouwens!) welke door Hasb0mniverse op Twitter werd gedeeld is hier een sprekend voorbeeld van! ❤

Lees meer »

G.I. Joe Comics by Allor, Evenhuis & Peer - Meet the cast

Na 10 issues en de One Shot "Castle Fall" kan ik met recht zeggen dat ik fan ben van de comic G.I. Joe die wordt geschreven door Paul Allor, veelal wordt getekend door Chris Evenhuis en de kleuren worden verzorgd door Brittany Peer. Ieder issue wordt je weer meegenomen in de beleving van een ander figuur en dit lijkt geenszins op de verhaallijn zoals we dat uit de oude of nieuwe reeks van Larry Hama kennen, A Real American Hero. Ik kijk dan ook uit naar ieder volgend deel dat zal verschijnen.

Lees meer »

Netho Diaz - 3x schets & resultaat - Silent Option #2 (Comic)

Netho Diaz staat voor mij hoog bovenaan in mijn lijst van favoriete comicbook artiesten. Hij is jong maar heeft skills die vele veteranen overtreffen! Vandaag plaatste hij op Twitter 3 schetsen van de comic Silent Option issue #2 uit 2018. Mocht je deze comic nog niet gelezen hebben, dan is het de moeite waard om deze aan te schaffen, want naast het toffe verhaal van Larry Hama zijn ook de tekeningen van de hand van Netho Diaz het geld dubbel en dwars waard. Dus zonder verder oponthoud, de schetsen met daar steeds onder de resultaten in de uiteindelijke comic, met als extra de twee afbeeldingen naast elkaar.

Lees meer »

G.I. Joe comics in April 2021

In april komen er 5 G.I. Joe titels van IDW Publishing uit in comicland. En naast G.I. Joe komt er nog veel meer uit dat het checken meer dan waard is, van Star Wars tot Star Trek en Transformers tot TMNT, hieronder vind je de volledige lijst.

Lees meer »

De tot nu toe uitgebrachte speelgoedartikelen uit de reeksen Walmart Retro Line en Classified Series zijn nu in woord en beeld gebracht.

In het Nederlandstalige striparchief vind je nu de scans van alle 19 uitgaven van Speciale Opdracht en de covers van de zes Omnibussen. Van steeds meer landen over de hele wereld worden de covers van de daar uitgegeven strips verzameld, zoals Australië, Argentinië en Brazilië.

Het Magazine is voortdurend in beweging, volg jij de leukste nieuwtjes al?

Heb jij tips, inbreng of wijzigingen die de site beter kunnen maken? Heb je nieuws, of staat er iets leuks te gebeuren op het gebied van G.I. Joe? Of heb je een andere vraag die je de webmaster wil stellen? Gebruik dan onderstaand formulier.

In 1987 vochten de Joes tegen de nieuwe vijand Cobra La in de lange animatiefilm van Sunbow. Wat vond jij van die film?