WTF Hasbro?! šŸ˜±

Gepubliceerd op 10 juni 2024 om 04:00

Beste Hasbro,

Meestal houdt ik kijn commentaar voor me, al komt er her en der toch nog wel eens iets naar buiten...

Zoals reeds een half jaar geleden toen ik tussen neus en lippen door mijn verbazing uitsprak over het ontbreken van content op www.gijoe.com. Bizar genoeg is dat op dit moment nog steeds zo! Ik kan daar met mijn hoofd echt niet bij.

GIJoe.com staat op iedere speelgoedverpakking gecommuniceerd, maar als je er naartoe gaat kom je uit op de algemene website van Hasbro?!

Dit domein heeft de potentie van een ware goudmijn: het online vlaggenschip van G.I. Joe, de digitale U.S.S. Flag voor verzamelaars, klanten en andere geïnteresseerden. Maar wat vinden zij daar nu al zeker een half jaar? Niets! 

WTF Hasbro?!

Andere momenten ben ik gewoon met vrienden in gesprek, zoals ook zojuist weer. We hadden het erover dat veel U.S. Hasbro Pulse items steevast in no-time zijn uitverkocht. Dit is en blijft vervelend voor de verzamelaars. Ik had wel een aangepaste strategie verwacht, een ander concept, maar jullie blijven teleustellend volharden in het oude. En iedere keer wanneer ik "Sold Out" zie staan, dan denk ik:

"WTF Hasbro?!"

Maar nu is er een WTF Hasbro?!-moment welke ik niet kan bevatten en waarover ik echt graag online mijn verbazing wil uiten.

Deze O-ring Ghostbusters actiefiguren!

Het gaat niet over de actiefiguren zelf, daar ben ik al vanaf dag 1 enthousiast over, het gaat over onderstaande gedrochten van een promotionele afbeeldingen in deze EU Hasbro campagne. Een galerij vol hieronder en een close-up bovenaan dit artikel! 

WTF Hasbro?!

Ik dacht aan een mislukte AI-prompt, maar het lijkt eerder een glitch in de Photoshop-Matrix. Maar dan nog, iemand moet deze afbeeldingen toch hebben goedgekeurd?!

Op Habro's EU-website stond 1 correcte afbeelding met witte achtergrond. Deze zie je hieronder staan. Je vindt ze alle 10 op de US-website. En die beelden zien er te gek uit! šŸ˜Ž

Wanneer Hasbro?!

"De wens is de vader van de gedachte"

Geloof ik dat ik in de EU nog wel een pre-order kan plaatsen, omdat ik wil dat dit waar is? Of is dit echt waar? Het lijkt erop dat ik gewoon een order van maximaal drie setjes van 4 o-ring Ghostbusters figuren kan pre-orderen.

Maar wanneer worden deze dan geleverd?

Volgens de US versie is dat 1 februari 2025. Maar als ik de EU versie mag geloven dat wordt mijn kerstcadeau mogelijk 11 december 2024 nog verstuurd. Maar wil ik dat geloven? Of moet ik de Amerikaanse datum serieus nemen?

Gezien ik in de EU momenteel nog gewoon een pre-order kan plaatsen, wil ik geloven dat de Europese datum óók correct is aangegeven. 11 december dus. Maar de Photoshop-gedrochten blijven spoken in mijn hoofd en ik weet niet meer wat te geloven. Kan ik beter op zoek naar iets anders voor onder de boom?

WTF Hasbro?!

Wat verwacht ik van nu eigenlijk van jullie, Hasbro, nu ik heb weergegeven hoe ik van de ene verbazing in de andere val? En begrijp me niet verkeerd, jullie doen ook heel veel erg goed, maar...

Ik zou jullie eigenlijk willen vragen om op de EU website de foto's met witte achtergrond te vervangen door de correcte foto's.

Ik zou jullie om een andere strategie kunnen vragen, bijvoorbeeld door de pre-orders gewoon onbeperkt open te houden tot een specifieke sluitingsdatum. Maar ik verwacht dat die vraag aan dovemansoren zou zijn gericht. Dus dat vraag ik dan ook maar niet...

En dan, ja... De olifant in de kamer:

Gijoe.com moet weer online!!! šŸ”„šŸ”„šŸ”„

Als consument mag ik toch verwachten dat de URL GIJoe.com, die op iedere speelgoedverpakking wordt gecommuniceerd, het hoofdkwartier van onze helden herbergt? Het HQ, The Pitt. Als ik dan een online bezoek breng, mag ik toch verwachten dat daar op z'n minst relevante informatie te vinden is? Dat ik daar terrecht kan als ik wil weten wat er op dit moment te koop is?

Ik wil kunnen zien welke 6 inch Classified figuren nu te koop zijn. Ik wil weten wat Super7 nu weer uit brengt. Ik wil lezen over Skybound’s Energon Universe, met deze maand de start van twee geweldige mini-series: Scarlett en Destro! Die ene aflevering uit seizoen 1 of juist G.I. Joe The Movie, dit wil ik hier kunnen vinden. Ik wil niet moeten zoeken naar een overzicht van Hiya Toys, dus heb ik deze zelf maar gemaakt! Hahaha, dat was flauw, maar ik vind oprecht dat dit soort overzichten thuishoren op een platform als GIJoe.com.

En als ik bedenk wat het fandom allemaal voortbrengt... Pffff... En dat zou allemaal thuishoren onder één dak! De uitputtende boeken van After Action Report, de diepgaande Talking Joe Podcasts, het wekelijkse nieuws van The Full Force, de prachtige toyphotography van Mate Mylar of altijd boeiende verhalen in de Attica Gazette, het ongekend indrukwekkende 3,75 inch o-ring project Operation Recall, en er is nog veel en veel meer, het is allemaal van topniveau en zou van grote meerwaarde zijn onder het dak van hét HQ: GIJoe.com!

En had ik het daar over o-ring actiefiguren? Jazeker, gemaakt door "het team van vroeger". Waanzinnig vet gewoon! En Super7 gaat o-ring actiefiguren maken. Maar ook andere o-ring lijnen, geboren uit fan-liefde, zouden omarmd moeten worden. Strike Force Alpha, Delta-17, Legends of the Hidden Force, in mijn ogen moet daar ruimte voor zijn op het o-ring-vlaggenship. Of ga ik nu te ver?

Maar hiermee zou voor mij wel de cirkel rond zijn, want de 4 Ghostbusters zijn dan geen letterlijke G.I. Joe, maar met hun schaal van 3,75 inch en hun o-ring constructie, zou deze set van mij ruimte mogen krijgen op een gigantisch o-ring archief. Ja, Ghostbusters op GIJoe.com. 

Zoals ik zei: "De wens is de vader van de gedachte", ik wil graag geloven dat mijn verzoek tot inhoudelijke content op GIJoe.com werkelijkheid wordt, maar ik denk we beiden weten dat dit helaas niet gaat gebeuren. Huidige leegte laten voortbestaan lijkt me ook geen optie, dus ik kijk uit naar jullie komende keuzes. Jullie mogen me natuurlijk altijd bellen. šŸ˜‰

Hartelijke groet,

Rob Arts - GIJoe.nl


Deel dit artikel via:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.