Ik ben Kei en ik heet je welkom op het al meer dan 23 jaar oude GIJoe.nl. Ook in de Lage Landen groeiden duizenden kinderen op in de strijd tussen G.I. Joe en Cobra. Deze website is dan ook opgedragen aan deze helden en aan alle mensen die ze verzamelen. Onze missie is helder: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden. Dat gaan we doen met een website vol afbeeldingen en informatie en een magazine onder redactie van Rob Arts. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus maar schrap.

Yo Joe!


Cobra Machine Gun Nest (1988) - Review Half the Battle

Timmer van HalfTheBattle bekijkt het gemotoriseerde Accessoire Pack - Cobra Machine Gun Nest uit 1988. Wellicht zijn favoriet onder dit soort packs, zoals hij zelf zegt. Het is een korte video,en dat is logisch omdat het maar een heel klein item betreft, maar dat maakt het wapen niet minder leuk. Ook ik vond dit als kind al een van de leukste toevoegingen aan mijn collectie.

Lees meer »

G.I. Joe - The Brave & The Bold - Phil Postma

Phil Postma vroeg zich af hoe het eruit zou zien als de tekenfilmserie Batman - The Brave & The Bold eigenlijk G.I. Joe was geweest. Hij heeft screengrabs gepakt van de tekenfilmserie en varianten van gemaakt van zijn favoriete helden van weleer: G.I. Joe! Dit plaatste hij op zijn blog Minion Factory. Ook is hij te vinden op Facebook. Ook zijn andere werk is het checken meer dan waard en hij verkoopt ook t-shirt met zijn werken erop!

Lees meer »

#GIJonday - G.I Joe Comic Concept art & Teasers - Allor, Evenhuis & Peer

Het was 24 juni 2019 en in aanloop naar de toen nog te verschijnen issue #1, van de IDW comic G.I. Joe van Paul Allor, Chris Evenhuis en Brittany Peer (e.a.), werd door Allor besloten op iedere maandag iets van een teaser op Twitter te plaatsen onder de hashtag #GIJonday. Dit is een samensmelting van G.I. Joe & Monday. Dat was het beste wat hij kon bedenken, zo bleek uit deze tweet. 😂

Lees meer »

G.I. Joe/Transformers Crossover - Scott Dalrymple

Op Facebook deelde The Transformer Guy een afbeelding van de artiest Scott Dalrymple. Het was een Crossover tussen G.I. Joe en Transformers. Als kind groeide ik op in de jaren '80 waardoor ik beide series en speelgoedlijnen en warm hart toedraag, en ik smul hier werkelijk van! Ik heb geprobeerd een website of iets van Dalrymple te vinden, maar dat is me niet gelukt. Wel vond ik bergen en bergen aan afbeeldingen van zijn hand, de één nog mooier dan de ander. Dus mocht je even wat tijd over hebben, tik zijn naam dan in je favoriete zoekmachine, en kwijlen maar... 😎😂👌🏽

Lees meer »

G.I. Joe issue 1 - 10 - Comic Covers, Previews & Art

Sinds 18 september 2019 publiceert IDW de zesde run van G.I. Joe, een comic geschreven door Paul Allor en grootdeels getekend door de Nederlander Chris Evenhuis! In deze dystopische wereld is Cobra aan de macht en wordt deze bestreden door het team van G.I. Joe als een soort van ondergronds verzet. Heel anders dan het reguliere goed vs. kwaad verhaal dat wel veelal kennen van de Amerikaanse helden. Ik bedoel, wie had er nou verwacht dat op 4 juli, de dag van de onafhankelijkheid in de V.S., de vlaggen voor Cobra zouden wapperen en de mensen daarbij zouden staan juichen?!

Lees meer »

Heb jij tips, inbreng of afbeeldingen die de site beter kunnen maken? Of heb je een vraag die je ons wilt stellen? Gebruik dan dit formulier!

Het magazine onder redactie van Rob Arts heeft ons al volop geïnspireerd. Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws uit het land van G.I. Joe.


In meer dan alleen de VS en onze landen werden strips rond G.I. Joe uitgebracht. In ons archief vind je nu ook andere landen.


De meest recente afbeeldingen


Sergeant Driller zoekt jou als nieuwe rekruut voor de gratis Nederlandstalige Fanclub. Aarzel geen moment en zet je schrap! Ontvang de mailing en doe mee aan prijsvragen.


De meest recente updates

Een handige gids is online waarmee Belgisch-Nederlandse codenamen te vinden zijn via de originele Amerikaanse. Daarnaast is er een grote update van de 6 inch Classified Series en het jaar 1985 van Action Force.