Ik ben Kei en ik heet je welkom op het hoofdkwartier van het meer dan 22 jaar oude GI Joe.nl! Ook in de Lage Landen groeiden duizenden kinderen op in de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is opgedragen aan deze actiehelden en aan alle mensen die ze verzamelen. Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden.

Dat gaan we doen met een bruisende website vol met fotomateriaal en informatie en een uitgebreid magazine onder redactie van Rob Arts. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus maar schrap.

Yo Joe!


#GIJonday - G.I Joe Comic Concept art & Teasers - Allor, Evenhuis & Peer

Het was 24 juni 2019 en in aanloop naar de toen nog te verschijnen issue #1, van de IDW comic G.I. Joe van Paul Allor, Chris Evenhuis en Brittany Peer (e.a.), werd door Allor besloten op iedere maandag iets van een teaser op Twitter te plaatsen onder de hashtag #GIJonday. Dit is een samensmelting van G.I. Joe & Monday. Dat was het beste wat hij kon bedenken, zo bleek uit deze tweet. 😂

Lees meer »

G.I. Joe/Transformers Crossover - Scott Dalrymple

Op Facebook deelde The Transformer Guy een afbeelding van de artiest Scott Dalrymple. Het was een Crossover tussen G.I. Joe en Transformers. Als kind groeide ik op in de jaren '80 waardoor ik beide series en speelgoedlijnen en warm hart toedraag, en ik smul hier werkelijk van! Ik heb geprobeerd een website of iets van Dalrymple te vinden, maar dat is me niet gelukt. Wel vond ik bergen en bergen aan afbeeldingen van zijn hand, de één nog mooier dan de ander. Dus mocht je even wat tijd over hebben, tik zijn naam dan in je favoriete zoekmachine, en kwijlen maar... 😎😂👌🏽

Lees meer »

G.I. Joe issue 1 - 10 - Comic Covers, Previews & Art

Sinds 18 september 2019 publiceert IDW de zesde run van G.I. Joe, een comic geschreven door Paul Allor en grootdeels getekend door de Nederlander Chris Evenhuis! In deze dystopische wereld is Cobra aan de macht en wordt deze bestreden door het team van G.I. Joe als een soort van ondergronds verzet. Heel anders dan het reguliere goed vs. kwaad verhaal dat wel veelal kennen van de Amerikaanse helden. Ik bedoel, wie had er nou verwacht dat op 4 juli, de dag van de onafhankelijkheid in de V.S., de vlaggen voor Cobra zouden wapperen en de mensen daarbij zouden staan juichen?!

Lees meer »

G.I. Joe advertentie in "Bangla" (1992)

Op Twitter plaatste Funskool Rony een advertentie uit 1992, in de lokale taal Bangla van de Complan Commandos, a.k.a. G.I. Joe. De figuren werden gratis weggegeven bij gezondheidsdrankjes van Complan. Het waren figurenngemaakt van Funskool G.I. Joe molds, maar met eigen kleurstelling. Voor de mannelijke leden van dit team werden onderdelen van figuren door elkaar heen gebruikt. Op het weblog Forgotten Figures is daar een uitgebreid artikel over geschreven. Het was een set van 5 figuren, te weten Striker, Rocker, Cross Country, Rednok and Canary Ann.

Lees meer »

Easter egg cover G.I. Joe #7 comic - Chris Evenhuis

Een Easter egg is een klein detail wat mensen in eerste instantie niet op valt. Iets waar je goed voor moet kijken, soms zelf zoeken, of specifieke kennis voor nodig hebt om het te ontdekken. De Nederlandse tekenaar Chris Evenhuis van IDW's G.I. Joe comics onthulde vandaag zo'n Easter egg in de cover van #7, welke we eerder vandaag al in dit artikel bespraken. Hij zegt op Twitter hierover het volgende:

Lees meer »