Ik ben Kei en ik verwelkom je op het hoofdkwartier van het meer dan twintig jaar oude GIJoe.nl! Ook in de Lage Landen groeide een generatie op met de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is opgedragen aan deze actiehelden en aan alle mensen die ze verzamelen. Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden.

Dat doen we met een groot archief, afleveringengidsen, een FAQ, stripspromotiemateriaal en ruimte voor customs van fans uit de Lage Landen. Lees ook het magazine, onder redactie van Rob Arts, met het laatste nieuws van Joe front. Het forum brengt verzamelaars uit onze landen bij elkaar. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus schrap.

Yo Joe!!!

HCC788 Livestream met G.I Joe nieuws!

Hooded Cobra Commander HCC788 in zijn wekelijkse livestream in gesprek met andere fans over zijn meest recente review van de Ghoststriker en Ace uit 1993, het mislopen van de online pre-order van de 6 inch Cobra Commander via NTWRK en nog veel meer.

Lees meer »

Comics: G.I. Joe A.R.A.H. #271 en #272

Op ons geweldige forum verscheen recent het bericht van "benniejoe" dat hij eindelijk weer eens een papieren comic van G.I. Joe had ontvangen sinds de start van de huidige Coronacrisis. "Eindelijk weer een issue uit de usa. Corona legde de boel plat. Gave cover met heel wat karakters die niet zo vaak in de spotlight staan." Dit ging om issue #271, Het is deel 6 uit een reeks van 10 met de ondertitel "Snake Hunt". Inmiddels is issue #272, deel 7 van 10, ook verschenen en beide issues worden uitvoerig besproken in de podcast "Comics Burst"van het YouTube kanaal The Full Force. Let op, het zit boordevol met spoilers, dus wees gewaarschuwd!

Lees meer »

Vreemde, zeldzame en geweldige G.I. Joe producten

Naast de figuren en voertuigen van G.I. Joe is er ook een lading vreemde, zeldzame en geweldige G.I. Joe producten uitgebracht in de loop der jaren. Rob van het YouTube kanaal My side of the laundry room heeft er inmiddels 3 video's over gemaakt, waarvan zojuist het laatste deel is verschenen. Hieronder alle drie de delen:

Lees meer »

Custom: Dreadnoks Heartwrencher

Heartwrencher of Heart-Wrencher is de eerste vrouwelijke Dreadnok die geen familie is van Zartan. De enige keer dat ze in het G.I. Joe universum verscheen was in de comic G.I. Joe Frontline #18. Als figuur was ze al in 2017 door de Collectors Club tot leven gebracht, maar nu is er ook een klassieke o-ring custom-figuur. Werkelijk prachtig!

Lees meer »

Rust in vrede Hector Garrido

Hector Garrido is 19 april jongstleden op vredige wijze op 92-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Garrido was de de kunstenaar die het artwork van de klassieke G.I. Joe: A Real American Hero actiefiguurverpakkingen schilderde. Zijn werk is van grote betekenis voor mij persoonlijk geweest, ik droomde altijd weg bij de verpakkingen. Één grote tekening op de voorkant van de verpakkingen en een berg aan kleine plaatjes op de achterkant. Legendarisch gewoon... Check de bovenstaande linkjes voor meer informatie over deze geweldige artiest en zijn overlijden of droom weg in het archief op zijn Flickr pagina.

Lees meer »

The Toy Files Podcast, Episode 1: Interview met Vinnie D'Alleva, voormalig VP Marketing bij Hasbro

Vinnie D'Alleva, voormalig VP Marketing bij Hasbro, is een fervent fan en supporter van G.I. Joe - zowel voor- als nadat hij bij Hasbro werkte! Terwijl hij marketingdirecteur van het merk was, beschouwde hij zichzelf als zeer gelukkig dat hij met enkele van de beste ontwerpers, kunstenaars, ingenieurs en verkopers van het bedrijf heeft gewerkt en de kans heeft gehad om aan verschillende opmerkelijke initiatieven te werken, zoals Battle Corps, Ninja Force, D.E.F., Eco-Warriors, Mega-Marines, Star Brigade, Masterpiece Collection en Hall Of Fame. Hij werkte in totaal 8 jaar aan het merk en werd zelfs omgetoverd tot een van de eerbiedwaardige schurken van Cobra (zowel in speelgoed als in de echte vorm), de snode Cesspool!

Lees meer »

De nieuwe site is online!

De nieuwe website voor GIJoe.nl is online, en we zijn er blij mee! Hij zal voor de meeste mensen dezelfde vertrouwde structuur uitstralen, advertentiearm, en meer toegankelijk zijn - vooral voor mensen die per mobiel surfen.

Lees meer »

We vieren ons 20-jarig bestaan

Oktober 2019 markeert het twintigjarig bestaan van GIJoe.nl. Een lange tijd die eigenlijk helemaal niet voelt als twintig jaar. In die twee decennia is er veel gebeurd en heeft de site verschillende fases doorlopen. Eerst op een domeinloze site als 'GIJoe Nederland', en sinds oktober 1999 als GIJoe.nl, omdat het lange tijd niet mogelijk was om een .nl-domeinnaam te registreren zonder een KVK-inschrijving.

Lees meer »

De tot nu toe uitgebrachte speelgoedartikelen uit de reeksen Walmart Retro Line en Classified Series zijn nu in woord en beeld gebracht.

In het Nederlandstalige striparchief vind je nu de scans van alle 19 uitgaven van Speciale Opdracht en de covers van de zes Omnibussen. Van steeds meer landen over de hele wereld worden de covers van de daar uitgegeven strips verzameld, zoals Australië, Argentinië en Brazilië.

Het Magazine is voortdurend in beweging, volg jij de leukste nieuwtjes al?

Heb jij tips, inbreng of wijzigingen die de site beter kunnen maken? Heb je nieuws, of staat er iets leuks te gebeuren op het gebied van G.I. Joe? Of heb je een andere vraag die je de webmaster wil stellen? Gebruik dan onderstaand formulier.

In 1987 vochten de Joes tegen de nieuwe vijand Cobra La in de lange animatiefilm van Sunbow. Wat vond jij van die film?