Ik ben Kei en ik verwelkom je op het hoofdkwartier van het meer dan twintig jaar oude GIJoe.nl! Ook in de Lage Landen groeide een generatie op met de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is opgedragen aan deze actiehelden en aan alle mensen die ze verzamelen. Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden.

Dat doen we met een groot archief, afleveringengidsen, een FAQ, stripspromotiemateriaal en ruimte voor customs van fans uit de Lage Landen. Lees ook het magazine, onder redactie van Rob Arts, met het laatste nieuws van Joe front. Het forum brengt verzamelaars uit onze landen bij elkaar. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus schrap.

Yo Joe!!!

Het verhaal achter "The Silent Issue" door Larry Hama

The Silent Interlude is issue #21 van de G.I. Joe comic die in de jaren '80 door Marvel werd uitgegeven. Recent is deze opnieuw uitgegeven met het vervolg hierop gebundeld tot 1 comic, "Complete Silence". Het is wellicht de meest legendarische comic ooit omdat er geen woord in gesproken wordt!

Lees meer »

6 inch Classified series Cobra Island figuren nu al in de winkels?!

Sharknews heeft het in deze video over de verwarring die er onder fans en verzamelaars bestaat over de verkrijgbaarheid van de verschillende 6 inch Classified series figuren van G.I. Joe. Waar mensen die figuren online besteld hadden nog zitten te wachten, liggen diezelfde figuren nu al in de winkel. Waar Exclusives pas in augustus of september beschikbaar zouden moeten zijn, zijn ze inmiddels aan de andere kant van de wereld geleverd. En waar mensen net pas Cobra Island figuren met moeite online hebben kunnen bestellen liggen ze blijkbaar nu al in de Target winkels. Al met al enorm verwarrende, en zelfs frustrerende tijden voor fans en verzamelaars...

Lees meer »

Top 10 beste vintage speelgoed sets voor actiefiguren - Analog Toys

Tony van Analog Toys noemt zijn top 10 beste speelgoed sets uit de vintage jaren. En vanzelfsprekend mocht de USS Flagg in dit lijstje niet ontbreken! Het is dat hij de regel hanteerde dat er per speelgoed lijn maar 1 item in de top 10 mocht zitten, anders zou G.I. Joe zeker meer aanwezig zijn... En dat zijn niet mijn woorden, maar die van Tony... 😎

Lees meer »

Funko pops Zartan en Shipwreck

Funko pops zijn kleine figuren met enorm grote hoofden. Ze zijn er zo'n beetje van iedere fantasiefiguur die je maar kunt bedenken. Via de Twitter feed van The Full Force podcast zagen we beelden van de Zartan en Shipwreck Funko pops. 

Lees meer »

Interessante "wapen-weetjes" door Attica Gazette

Attica Gazette is geen onbekende voor GIJoe.nl, zo kennen we hem onder andere van zijn interview in de G.I. Joe fotografie maand. Maar naast het schieten van mooie plaatjes runt hij ook een eigen blog. Deze is hier te vinden en staat vol met artikelen die de diepte in gaan. Echt geweldig leesvoer!

Lees meer »

De tot nu toe uitgebrachte speelgoedartikelen uit de reeksen Walmart Retro Line en Classified Series zijn nu in woord en beeld gebracht.

In het Nederlandstalige striparchief vind je nu de scans van alle 19 uitgaven van Speciale Opdracht en de covers van de zes Omnibussen. Van steeds meer landen over de hele wereld worden de covers van de daar uitgegeven strips verzameld, zoals Australië, Argentinië en Brazilië.

Het Magazine is voortdurend in beweging, volg jij de leukste nieuwtjes al?

Heb jij tips, inbreng of wijzigingen die de site beter kunnen maken? Heb je nieuws, of staat er iets leuks te gebeuren op het gebied van G.I. Joe? Of heb je een andere vraag die je de webmaster wil stellen? Gebruik dan onderstaand formulier.

In 1987 vochten de Joes tegen de nieuwe vijand Cobra La in de lange animatiefilm van Sunbow. Wat vond jij van die film?