Ik ben Kei en ik verwelkom je op het nieuwe hoofdkwartier van het twintig jaar oude GIJoe.nl, vanaf nu beter bekend als de Internationale Helden! Ook in de Lage Landen groeide een generatie op met de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is dan ook opgedragen aan deze onsterfelijke actiehelden en aan alle mensen die ze nog met veel passie verzamelen.

Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden. Dat doen we met een rijkelijk gevuld archief met speelgoedartikelen, multimedia, afleveringengidsen, een handig FAQ, stripspromotiemateriaal en ruimte voor mooie customs van fans uit de Lage Landen.

Ook wordt op regelmatige basis een magazine bijgehouden door Rob Arts, met het laatste nieuws van het G.I. Joe front. Het forum brengt verzamelaars uit onze landen bij elkaar, en we besteden meer aandacht aan Action Force. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus schrap.

Yo Joe!!!

Snake Eyes film uitgesteld naar 2021?

Via Hisstank en The Full Force podcast komt het nieuws tot ons dat naar alle waarschijnlijkheid de Snake Eyes: G.I. Joe Origins  film niet in oktober 2020 in première zal gaan maar wordt verplaatst naar 2021. Nog niets is helemaal zeker, maar gezien de mondiale COVID-19 taferelen zou dat helemaal niet zo vreemd zijn... Check voor meer info de link naar het Hisstank artikel.

Lees meer »

Thursday Night Battles - met Chris Mcleod

Paul en Chris praten uitgebreid over de nieuwste ontwikkelingen in G.I. Joe land. Hoe vinden zij de nieuwe 3 3/4 inch en 6 inch figuren en voertuigen? Hoe kijken ze aan tegen de problemen die fans en verzamelaars hadden bij het bestellen afgelopen week? Ook bespreken ze wat ze de laatste tijd via de post hebben ontvangen en niet te vergeten bespreken ze de meest belangrijke zaken uit de cosmetica wereld. Al met al een fijn gesprek om naar te luisteren. Leuk om vrienden in een ontspannen gesprek ons zo geliefde plastic te horen bespreken. 

Lees meer »

Het verhaal achter "The Silent Issue" door Larry Hama

The Silent Interlude is issue #21 van de G.I. Joe comic die in de jaren '80 door Marvel werd uitgegeven. Recent is deze opnieuw uitgegeven met het vervolg hierop gebundeld tot 1 comic, "Complete Silence". Het is wellicht de meest legendarische comic ooit omdat er geen woord in gesproken wordt!

Lees meer »

6 inch Classified series Cobra Island figuren nu al in de winkels?!

Sharknews heeft het in deze video over de verwarring die er onder fans en verzamelaars bestaat over de verkrijgbaarheid van de verschillende 6 inch Classified series figuren van G.I. Joe. Waar mensen die figuren online besteld hadden nog zitten te wachten, liggen diezelfde figuren nu al in de winkel. Waar Exclusives pas in augustus of september beschikbaar zouden moeten zijn, zijn ze inmiddels aan de andere kant van de wereld geleverd. En waar mensen net pas Cobra Island figuren met moeite online hebben kunnen bestellen liggen ze blijkbaar nu al in de Target winkels. Al met al enorm verwarrende, en zelfs frustrerende tijden voor fans en verzamelaars...

Lees meer »

Top 10 beste vintage speelgoed sets voor actiefiguren - Analog Toys

Tony van Analog Toys noemt zijn top 10 beste speelgoed sets uit de vintage jaren. En vanzelfsprekend mocht de USS Flagg in dit lijstje niet ontbreken! Het is dat hij de regel hanteerde dat er per speelgoed lijn maar 1 item in de top 10 mocht zitten, anders zou G.I. Joe zeker meer aanwezig zijn... En dat zijn niet mijn woorden, maar die van Tony... 😎

Lees meer »

De tot nu toe uitgebrachte speelgoedartikelen uit de reeksen Walmart Retro Line en Classified Series zijn nu in woord en beeld gebracht.

In het Nederlandstalige striparchief vind je nu de scans van alle 19 uitgaven van Speciale Opdracht en de covers van de zes Omnibussen

Van steeds meer landen over de hele wereld worden de covers van de daar uitgegeven strips verzameld, zoals Australië, Argentinië en Brazilië

Het Magazine is voortdurend in beweging, volg jij de leukste nieuwtjes al?

Heb jij tips, inbreng of wijzigingen die de site beter kunnen maken? Heb je nieuws, of staat er iets leuks te gebeuren op het gebied van G.I. Joe? Of heb je een andere vraag die je de webmaster wil stellen? Gebruik dan onderstaand formulier.

Spaarde jij vroeger eerst ook de G.I. Joe actiefiguren zoals ze verschenen op kaarten van Action Force?