G.I. Joe Art - Robert Atkins, Juan Castro, Romulo Fajardo Jr.

Gepubliceerd op 1 januari 2024 om 00:02

🙏🏼❤️ Happy New Year: 2024! ❤️🙏🏼

Om het jaar af te trappen wilde ik graag iets bijzonders delen, en dat is bovenstaande illustratie van Robert Atkins, Juan Castro en Romulo Fajardo Jr. 

Meestal wordt een kunstwerk aan het initiële creatieve brein toegeschreven, en soms is het ook gewoon een solitair proces, maar sinds jaar en dag kan het creatieve illustreren in 3 fases worden opgedeeld:

  • Pencils (Potlood)
  • Inks (Inkt)
  • Colors (Kleuren)

En geregeld springt voor ieder proces een andere artiest in. Dat maakt in dit geval:

  • Robert Atkins - Pencils
  • Juan Castro - Inks
  • Romulo Fajardo Jr. - Colors

Nu was dat een behoorlijke puzzel, welke op 1 augustus 2023 begon met een post op X van Into the HasbrOmniverse. Robert Atkins reageerde daarop dat hij de artiest achter deze geweldig vette illustratie was. Nu was ik erg nieuwsgierig naar de artiesten van de individuele processen, dus vroeg ik Robert Atkins hierom. 

 

Simon Gough en Mark H. Roberts bleken niet betrokken, maar nog voor het einde van augustus was helder dat bovenstaand creatief trio verantwoordelijk was voor deze illustratie uit 2014, welke blijkbaar opgedeeld werd in 2 comic covers: voor Transformers en G.I. Joe! 

Mijn zoektocht bracht me bij de covers voor Transformers Regeneration One #100 & G.I. Joe - A Real American Hero #200.

😎👑🔥

 

Maar mijn zoektocht bracht me nog meer! 💡

Robert Artinks is te vinden op Facebook, Twitter en Instagram, maar daarnaast heeft hij ook een grandioos blog, wat jaren en jaren terug in de tijd gaat en helemaal vol staat met G.I. Joe! 🔥🔥🔥

Zo vond ik daar ook een tweetal artikelen, wat het hele proces van deze illustratie uiteen zet. Van primaire opzet & pencils tot inks & colours. Ik neem de twee artikelen hieronder integraal over, met de Nederlandse vertaling daarbij als toevoeging. 

Maar voordat we de diepgang ingaan, gaan we eerst de breedte in van Robert Atkins zijn G.I. Joe Art. Laat ik in dit geval simpelweg de illustraties van januari & december van 2014 nemen, van een decennium geleden, en bedenk dan dat hij in de rest van dat jaar en na 2014 niet bepaald stil heeft gezeten qua G.I. Joe Art! De hoeveelheid is niet normaal, en daarmee heeft Robert Atkins een dikke vette heldenstatus! 💪🏽😎👑

Iedere illustratie heeft een eigen verhaal, verdient een apart artikel. Zo zag ik dat Simon Gough vaak verantwoordelijk was voor de kleuren, maar voor nu gaat het om de bulk, daarna de details. 

Enjoy! ❤️🙏🏼

 

Here We Go!!! 🔥🔥🔥

 

Dit was een recente omslag van een dubbele pagina die ik heb gemaakt voor IDW's Transformers: Regeneration One #100 en GI Joe: A Real American Hero #200. Ik denk dat dit incentive covers voor retailers zijn en dat ze vrij beperkt zijn.

Eerst kreeg ik gewoon een lijst met karakters, waarvan ze wilden dat ik ze erin probeeerde te passen. Ik deed mijn best om ze erin te stoppen. Ik heb voor mijn redacteur Carlos aangegeven wie er allemaal in zaten. Ik kreeg zojuist te horen dat ik Destro moest vervangen door Cobra Commander aan de rechterkant.

"This was a recent double page cover I did for IDW's Transformers: Regeneration One #100 and GI Joe: A Real American Hero #200. I think these are retailer incentive covers and are pretty limited.

First I was just given a list of characters they wanted me to try and fit in. I did my best to try and squeeze them in. I labelled who all was in it for my editor Carlos. I was just told to  switch out Destro for Cobra Commander on the right hand side."

 

Ik deed dat, maar besloot ook dat ik er nog een paar karakters in kon stoppen. Ik heb Star Scream net achter Snake Eyes en Optimus aan de linkerkant. Ik heb BumbleBee ook veranderd, zodat hij Flint beschermde, en de Barones in de onderste helft van de rechterkant geplaatst. Ik wilde Destro er nog steeds in hebben, dus plaatste ik hem in een Flight Pod "Trouble Bubble" in het midden van de omslag. Het werd waarschijnlijk te compact, maar voor mij ging het meer om wie ik erin kon passen.

"I did that, but also decided I could squeeze in a few more characters. I got Star Scream in just behind Snake Eyes and Optimus on the left hand side. I also changed BumbleBee so he was protecting Flint, and put the Baroness in the lower half of the right hand side. I still wanted Destro in there, so I put him in a Flight Pod "Trouble Bubble" in the center of the cover. It probably ended up too dense, but for me it was more about who I could fit in."

 

Hier zijn de inks van Juan Castro en kleuren (Romulo Fajardo Jr.) voor de recente GI JOE #200 en Transformers #100 covers.

"Here are the inks by Juan Castro and Colors for the recent GI JOE #200 and Transformers #100 covers."

 

Konden we het jaar beter beginnen dan dit? Volgens mij niet! Robert Atkins & Co! 😎👑🔥

Yo Joe! 👊🏽

 

Deel dit artikel:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.