Ik ben Kei en ik verwelkom je op het nieuwe hoofdkwartier van het twintig jaar oude GIJoe.nl, vanaf nu beter bekend als de Internationale Helden! Ook in de Lage Landen groeide een generatie op met de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is dan ook opgedragen aan deze onsterfelijke actiehelden en aan alle mensen die ze nog met veel passie verzamelen.

Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden. Dat doen we met een rijkelijk gevuld archief met speelgoedartikelen, multimedia, afleveringengidsen, een handig FAQ, stripspromotiemateriaal en ruimte voor mooie customs van fans uit de Lage Landen.

Ook wordt op regelmatige basis een magazine bijgehouden door Rob Arts, met het laatste nieuws van het G.I. Joe front. Het forum brengt verzamelaars uit onze landen bij elkaar, en we besteden meer aandacht aan Action Force. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus schrap.

Yo Joe!!!

Dromen zijn bedrog - Nederlands gesproken G.I. Joe tekenfilm!

Dromen zijn bedrog is de Nederlandse gesproken, nagesynchroniseerde, versie van de Amerikaanse G.I. Joe cartoon Nightmare Assault. Deze werd door GoodView Home-Video uitgebracht op VHS-casette in 1991 met de productcode 1761.113. In totaal brachten zij 6 verschillende videobanden uit, welke we de komende weken allemaal gaan delen op GIJoe.nl!

Lees meer »

3,75 inch G.I. Joe Retro lijn - Compleet overzicht

Sinds augustus 2020 liggen er eindelijk weer 3,75 inch G.I. Joe figuren in de winkels, althans in Amerika. Maar er is hoop dat deze lijn ook de Nederlandse bodem zal raken. De figuren van Wave 1 liggen in de winkel, Wave 2 is bekend gemaakt en Wave 3 is via Hisstank News te lezen. Daarom hieronder het voorlopig complete overzicht. Te verwachten valt dat er nog meer zal volgen, en zodra dit bekend is zullen we dit artikel met liefde voor jullie updaten.

Lees meer »

StreetFighter x G.I.Joe #2 pencil art - Emilio Laiso

Al surfend op het web kwam ik 3 oude pagina's aan pencil art tegen van StreetFighter x G.I.Joe issue #2 van Emilio Laiso. Altijd leuk om te vinden voor mij als fervent comic liefhebber, en dat deel ik dan graag met jullie. Bovenaan is pagina 17. Hieronder pagina 7 en pagina 8. Daaronder nog een pin up van Chun Li.

Lees meer »

The Last Dance - Photo-Viper

De G.I. Joe fotografiemaand is officieel natuurlijk al lang afgelopen, maar zoals eerder gezegd gaat dit project veel langer duren en uitgesmeerd worden over de komende maanden. Want er is zo gigantisch veel om met jullie te delen, daar is tijd voor nodig. Nu bracht de vakantie tijdelijk zelfs even gehele stilte van het magazine met zich mee, maar daar is sinds afgelopen week weer verandering in gekomen en valt er weer vol op G.I. Joe nieuws te consumeren. Om rustig aan ook de "fotografiemaand" weer op gang te brengen deel ik vandaag een video met jullie.

Lees meer »

Operation Blackout Nieuws

Er is nieuws omtrent Operation Blackout, de nieuwe G.I. Joe game die op 13 oktober uitkomt. De game gaat niet alleen verschijnen voor de game consoles, maar ook voor de PC! 

Lees meer »

Epic G.I. Joe Art - Eric Canete

Jeeminee, wat geweldig mooi! Op Twitter liep ik tegen deze tekening van Eric Cantene aan. Snake Eyes, Spirit en Lady Jaye. Over smaak valt niet te twisten zegt men altijd, maar in mijn boekje is dit geweldig, mooi, geweldig mooi, bruut, rauw en vooral epic!

Lees meer »

Komt G.I. Joe naar Nederland?!

Eerder vandaag was ik nog twijfelachtig of de 3,75 inch G.I. Joe Retro lijn naar Nederland zou komen... Maar ik bleef hoop houden. En na het zien van de achterkant van de verpakkingen van de 3,75 inch Retro lijn heb ik nog weer iets meer hoop erbij gekregen. Eigenlijk best wel veel hoop erbij gekregen... En ik werd nóg enthousiaster toen ik de achterkant van de 6 inch Classified series goed bekeek! 😎

Lees meer »

3,75 inch Retro Snake Eyes - Review MacDowin

MacDowin reviewt de 4 inch Retro Snake Eyes. Leuk om de eerste beelden van de verpakking en het figuur in iemand z'n handen te zien. Ik besef me dat er online veel weerstand tegen de retro lijn te horen was, omdat het veelal figuren zijn die helemaal nog niet zo lang geleden in de winkels lagen, maar ik wordt er enthousiast van. Zelf heb ik al die de figuren niet en de moderne versies van de voertuigen evenmin, maar zou ze graag aan mijn collectie toe willen voegen. Wat zeg ik? Ik zou ze zelfs los willen hebben én Mint On Card of In Box (MOC/MIB) als het mogelijk was! Ik vind de figuren en voertuigen mooi en de verpakking nog mooier! En dat zeg ik, als vastgeroeste o-ring liefhebber. 😉

Lees meer »

G.I. Joe Podcast Pandemie!

Het kan heel ontspannen werken om naar andere mensen te luisteren die aan het praten zijn, zeker als het een onderwerp betreft wat jou zelf ook aanspreekt. Vroeger kon je luisteren naar de radio en tegenwoordig naar podcasts. Audiobestanden die je kunt luisteren wanneer het jou schikt. Podcasts zijn er ook over G.I. Joe, hele leuke, en wel meer dan één...

Lees meer »

G.I. Joe #1 - 7 Comics Burst Reviews & Interview - The Full Force podcast

Dat ik enthousiast ben over de zesde IDW run van de G.I. Joe comic zal de frequente lezers van onze website niet verbazen. Bij het verschijnen van issue #7 schreef ik dat ik er verbaasd over was dat de artiest, van veel van dit geweldige artwork, de Nederlander Chris Evenhuis is. Vervolgens plaatste ik een podcast van WOJM waar schrijver Paul Allor te gast was, deelde ik een Easter egg van Evenhuis, verzamelde ik alle covers en previews van issue #1 - 10 en als kers op de taart struinde ik Twitter af om de resultaten van #GIJonday te vangen in een artikel, heerlijke concept art van deze serie!

Lees meer »

Hot Sauce Custom Actiefiguur - Vega Customz

Hot Sauce is niet het bekendste figuur uit het G.I. Joe universum. Sterker nog, er zijn maar weinig mensen die hem kennen omdat het helemaal geen officieel figuur betreft. Het is een karakter dat is bedacht door de comic book artiest Robert Atkins, en als cameo een aantal keer verstopt zat in diens comics. Hierover schreven we al eerder en dat is hier te lezen.

Lees meer »

De tot nu toe uitgebrachte speelgoedartikelen uit de reeksen Walmart Retro Line en Classified Series zijn nu in woord en beeld gebracht.

In het Nederlandstalige striparchief vind je nu de scans van alle 19 uitgaven van Speciale Opdracht en de covers van de zes Omnibussen

Van steeds meer landen over de hele wereld worden de covers van de daar uitgegeven strips verzameld, zoals Australië, Argentinië en Brazilië

Het Magazine is voortdurend in beweging, volg jij de leukste nieuwtjes al?

Heb jij tips, inbreng of wijzigingen die de site beter kunnen maken? Heb je nieuws, of staat er iets leuks te gebeuren op het gebied van G.I. Joe? Of heb je een andere vraag die je de webmaster wil stellen? Gebruik dan onderstaand formulier.

Spaarde jij vroeger eerst ook de G.I. Joe actiefiguren zoals ze verschenen op kaarten van Action Force?