Ik ben Kei en ik verwelkom je op het hoofdkwartier van het meer dan twintig jaar oude GIJoe.nl! Ook in de Lage Landen groeide een generatie op met de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is opgedragen aan deze actiehelden en aan alle mensen die ze verzamelen. Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden.

Dat doen we met een groot archief, afleveringengidsen, een FAQ, stripspromotiemateriaal en ruimte voor customs van fans uit de Lage Landen. Lees ook het magazine, onder redactie van Rob Arts, met het laatste nieuws van Joe front. Het forum brengt verzamelaars uit onze landen bij elkaar. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus schrap.

Yo Joe!!!

Nieuwe wave 6 inch Classified series bekend?

Het Australische bedrijf Action Figure Industries biedt sinds een paar uur 5 nieuwe figuren van de G.I. Joe 6 inch Classified series aan. Zou dit de nieuwe wave zijn? Dat zou zo maar eens kunnen. Ze zouden vanaf februari 2020 beschikbaar zijn en het gaat om de volgende figuren:

Lees meer »

Bill Merklein - G.I. Joe sculpter en levende legende: Interviews & meer...

De kunstenaar Bill Merklein boetseerde in de vroege jaren van het 3,75 inch G.I. Joe speelgoed ruim 70 figuren. Daarmee kunnen we gerust stellen dat hij een levende legende is. Tunnel Rat is van zijn hand en sinds mijn jonge jaren al een favoriet figuur van mij. Gezien zijn naam net als die van mijn zoon Lee is... Jullie snappen vast het speciale gevoel wat dat in mij opwekt. 😎

Lees meer »

Attica Gazette bespreekt de 1984 Rip Cord

Attica Gazette bespreekt in zijn artikel Rip Cord uit 1984. Maar dit figuur zelf had ik als kind niet, en toen ik het ooit in handen kreeg was ik er erg over te spreken, en nu eigenljjk nog steeds! Het is leuk te lezen wat zijn beleving van dit figuur is en hoe hij een moment van zijn G.I. Joe beleving spiegelt aan de huidige gekte omtrent de verkoop van de 6 inch Classified series. Zoals we van hem gewend zijn is het artikel aangekleed met prachtige foto's van zijn hand.

Lees meer »

Mooi rood is niet lelijk! - Snake Eyes Deadgame #2 Preview

Rob Liefeld, de artiest achter Snake Eyes Deadgame, heeft een tekening gedeeld van een rode Snake Eyes! Dit is opmerkelijk, want als Snake Eyes iets is, dan is dat zwart! Maar dit gebeurde eerder in de comic G.I. Joe - Sierra Muerte en Liefeld leek het dan ook logisch om dit voorbeeld te volgen voor Snake Eyes Deadgame issue #2.

Lees meer »

Snake Eyes pareltje van Mate Mylar!

In het magazine op deze website gebeurt sinds het einde van de vakantie weer ontzettend veel. Maar dat is slechts wat je voor de schermen kunt zien. Achter de schermen gebeurt nog veel meer. Er worden een paar grafische artikelen gemaakt, er wordt aan 2 hele speciale interviews gewerkt en er wordt van alles gedaan om de interviews voor de G.I. Joe fotografie maand op orde te krijgen. Foto's sorteren, teksten vertalen, artikelen opstellen, het zijn de bezigheden die ons van de straat houden. Binnenkort valt er dus enorm veel unieke content in ons magazine te lezen en te bekijken!

Lees meer »

G.I. Joe Electronic Commando Center met pratende Snake Eyes?! (1984)

Op de Facebook pagina van 3D Joes werd verwezen naar een e-Bay veiling van een G.I. Joe Electronic Commando Center uit 1984. Ik vind dat altijd leuk om te zien, van die oude items die geheel niets met het speelgoed, de tekenfilms of de strips te maken hebben. Het zijn gewoon reguliere speelgoed items waar een paar veranderingen bij zijn aangebracht en een G.I. Joe "sticker" op is geplakt. Gezien de commercie gebeurde dat veel in die tijd, en dat bracy some leuke verrassingen met zich mee.

Lees meer »

De tot nu toe uitgebrachte speelgoedartikelen uit de reeksen Walmart Retro Line en Classified Series zijn nu in woord en beeld gebracht.

In het Nederlandstalige striparchief vind je nu de scans van alle 19 uitgaven van Speciale Opdracht en de covers van de zes Omnibussen. Van steeds meer landen over de hele wereld worden de covers van de daar uitgegeven strips verzameld, zoals Australië, Argentinië en Brazilië.

Het Magazine is voortdurend in beweging, volg jij de leukste nieuwtjes al?

Heb jij tips, inbreng of wijzigingen die de site beter kunnen maken? Heb je nieuws, of staat er iets leuks te gebeuren op het gebied van G.I. Joe? Of heb je een andere vraag die je de webmaster wil stellen? Gebruik dan onderstaand formulier.

In 1987 vochten de Joes tegen de nieuwe vijand Cobra La in de lange animatiefilm van Sunbow. Wat vond jij van die film?