Grand Slam was als piloot samen met HAL (Heavy Artillery Laser) onderdeel van de originele reeks G.I. Joe speelgoed en verkrijgbaar vanaf 1982. Grand Slam zou verkrijgbaar zijn met dikke en dunne duimen, en tot 1984 in de winkelschappen liggen.

In 1983 werd HAL opnieuw uitgebracht met de swivel-arm versie van Grand Slam. Deze versie van Grand Slam heeft een slanker middel en heeft een stempel van de jaren 82-83.

Van Grand Slam bestaan tot 1994 drie versies. Naast versies 1 en 1.5 is dit Grand Slam versie 2, verkocht met de heruitgave van JUMP in 1983.

Grand Slam deelt, al dan niet in andere kleuren, lichaamsdelen van de andere figuren uit 1982. Zijn hoofd vond zijn weg naar Grunt (ook 'Tan' Grunt) en Zap. Grand Slam's armen, bovenlichaam en benen worden gedeeld met Flash. Grand Slam's middel werd gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren.Grand Slam deelt, al dan niet in andere kleuren, lichaamsdelen van de andere figuren uit 1982. Zijn hoofd vond zijn weg naar Grunt (ook 'Tan' Grunt) en Zap. Grand Slam's armen, bovenlichaam en benen worden gedeeld met Flash. Grand Slam's middel werd gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren.

Een eigenschap van Grand Slam is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Grand Slam en HAL zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven.

Multimedia