Shinobi is een 3.75 inch o-ring figuur in de speelgoedlijn Legends of the Hidden Force, een Kickstarter project welke 26 maart 2022 van start ging. Shinobi was onderdeel van serie 1, Warriors of the Hidden Force.

Serie 1 bevat Shinobi, Torashi, Kusa, Furi, Raiju en Kyanshii, een 6-pack van deze figuren, een 3-pack met Kyanshii zombies en accessoirepakket 1. Hiernaast waren ook serie 2, serie 3 en serie 4 onderdeel van dit Kickstarter project, een samenwerking van Whiskey Jack Toys en Chadmatted.

Een los figuur kost 22,- US Dollar, de serie van 6 figuren $ 120,-. Het 3-pack kost $ 60,- en $ 22,- voor de accessoires.

Shinobi is het hoofdpersonage in het verhaal. Hieronder kun je zijn bio lezen en foto's bekijken van verschillende fases van de ontwikkeling van dit figuur. Als er meer informatie vrijkomt of er Toy photography op sociale media verschijnt, zal ik dat hier toevoegen.

Bio en Renders

Shinobi

(Series 1)

Eenzame Ninja
Ex-Sabo Clan
Wapens: Dubbelle Ninjato's

Shinobi voelt zich voorbestemd, of vervloekt, om alleen te zijn. Hij werd niet alleen op jonge leeftijd wees, maar hij verloor onlangs zijn geliefde Sensei, de man die een surrogaatvader voor hem en zijn vrienden was geworden – van hun kindertijd tot jongvolwassenheid. De nieuwe Meester die zijn plaats heeft ingenomen, toont weinig respect voor hun clan, wat zijn isolement alleen maar verergert.

Diep vanbinnen heeft Shinobi een onderbuikgevoel. Hij weet dat er iets groots, iets verkeerds gaande is. Het is niet alleen het overlijden van de leider van de Sabo Clan, dat is nog maar het begin. Er is iets diepers, maar moeilijk te definiëren, alsof de mystieke stad zelf zijn geest vertroebelt, waardoor hij niet in staat is om de helderheid van zijn gedachten te vormen die hij nodig heeft om dit mysterie te ontrafelen.

Shinobi's vrienden TorashiKusaMonomi en Kuno groeiden op onder vergelijkbare omstandigheden als de zijne. Het gedeelde trauma van het verlies van hun vereerde Sabo Clan-leider heeft hun surrogaatfamilie nog meer verbonden. Zij zijn de weinige mensen waar Shinobi om geeft en die hij vertrouwt.

Helaas deelt geen van hen, noch iemand in het hele dorp, zijn gevoelens van onbehagen. Shinobi, altijd de onbezonnen en onstuimige, heeft Horai achtergelaten zonder een plan, zonder vrienden, zonder richting, maar zonder afleiding, om alleen de antwoorden te vinden.

Kickstarter:

Warriors of the Hidden Force

Shinobi: Eenzame Ninja, Schurk, Ex-Sabo Clan

Shinobi heeft de moed en de intelligentie om aan de draadjes van Horai te trekken. Op zoek naar waarheid, is hij toegewijd aan het verbeteren van de levens om hem heen.

Bevat: 2 Ninjato's, rugzak, handvat

Paintmaster:

Hier is de paint master voor Legends of the Hidden Force Series 1, Warriors of the Hidden Force - Shinobi. Chad Ghost schilderde alles van Shinobi behalve de armen, die werden door Matthew beschilderd. 

Hier is een vergelijking tussen het eerste ontwerp van Shinobi en zijn definitieve ontwerp.

Voor zijn ontwerp hebben we onderzoek gedaan naar ninjahelden. Hij werd geïnspireerd door Ninja Gaiden (Ryu Hayabusa) en Capcom's Strider Hiryu. Het ontwerp is vanaf het begin grotendeels hetzelfde geweest, maar (gezien het feit dat hij de hoofdrolspeler is) voelde er iets niet goed. Nadat we een focusgroep hadden geleid, veranderden we de omhulsels van zijn onderarm in bruin en voegden we een geel/oranje GI-detail toe om Shinobi beter als een held te identificeren.

Kijk uit naar onze Kickstarter, Legends of the Hidden Force, een joint venture van Chadmatted met Whiskeyjack Toys.

Shinobi (Series 1)

Lone Ninja
Ex-Sabo Clan
Weapons: Dual Ninjatōs

Shinobi feels destined, or cursed, to be alone. Not only was he orphaned at an early age, but he recently lost his beloved Sensei, the man who had become a surrogate father for him and his friends – from their childhood to young adulthood. The new Master who has taken his place shows little regard for their clan which only exacerbates his isolation.

Deep down Shinobi has a gut feeling. He knows something big, something wrong, is transpiring. It is not just the passing of the Sabo Clan leader – that is just the start. There is something deeper, but difficult to define, as if the mystical city itself is clouding his mind, rendering him unable to form the clarity of thought he needs to unravel this mystery.

Shinobi’s friends TorashiKusaMonomi, and Kuno grew up under similar circumstances to his. The shared trauma of the loss of their venerated Sabo Clan leader has further bonded their surrogate family. They are the few people Shinobi cares for and trusts.

Unfortunately, none of them, nor anyone in the entire village, share his feelings of unease. Ever the brash and impetuous one, Shinobi has left Horai without a plan, without friends, without direction, but without distraction, to find the answers alone.

Kickstarter:

Warriors of the Hidden Force

Shinobi: Lone Ninja, Rogue, Ex-Sabo Clan #LegendsOfTheHiddenForce

Shinobi has the bravery and smarts to start pulling at the threads of 'Horai'. Seeking truth, he is dedicated to improving the lives around him.

Includes: 2 Ninjato, Backpack, Handle