Ik ben Kei en ik heet je welkom op het al meer dan 23 jaar oude GIJoe.nl. Ook in de Lage Landen groeiden duizenden kinderen op in de strijd tussen G.I. Joe en Cobra. Deze website is dan ook opgedragen aan deze helden en aan alle mensen die ze verzamelen. Onze missie is helder: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden. Dat gaan we doen met een website vol afbeeldingen en informatie en een magazine onder redactie van Rob Arts. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus maar schrap.

Yo Joe!


Thursday Night Battles - met Chris Mcleod

Paul en Chris praten uitgebreid over de nieuwste ontwikkelingen in G.I. Joe land. Hoe vinden zij de nieuwe 3 3/4 inch en 6 inch figuren en voertuigen? Hoe kijken ze aan tegen de problemen die fans en verzamelaars hadden bij het bestellen afgelopen week? Ook bespreken ze wat ze de laatste tijd via de post hebben ontvangen en niet te vergeten bespreken ze de meest belangrijke zaken uit de cosmetica wereld. Al met al een fijn gesprek om naar te luisteren. Leuk om vrienden in een ontspannen gesprek ons zo geliefde plastic te horen bespreken. 

Lees meer »

Het verhaal achter "The Silent Issue" door Larry Hama

The Silent Interlude is issue #21 van de G.I. Joe comic die in de jaren '80 door Marvel werd uitgegeven. Recent is deze opnieuw uitgegeven met het vervolg hierop gebundeld tot 1 comic, "Complete Silence". Het is wellicht de meest legendarische comic ooit omdat er geen woord in gesproken wordt!

Lees meer »

6 inch Classified series Cobra Island figuren nu al in de winkels?!

Sharknews heeft het in deze video over de verwarring die er onder fans en verzamelaars bestaat over de verkrijgbaarheid van de verschillende 6 inch Classified series figuren van G.I. Joe. Waar mensen die figuren online besteld hadden nog zitten te wachten, liggen diezelfde figuren nu al in de winkel. Waar Exclusives pas in augustus of september beschikbaar zouden moeten zijn, zijn ze inmiddels aan de andere kant van de wereld geleverd. En waar mensen net pas Cobra Island figuren met moeite online hebben kunnen bestellen liggen ze blijkbaar nu al in de Target winkels. Al met al enorm verwarrende, en zelfs frustrerende tijden voor fans en verzamelaars...

Lees meer »

Top 10 beste vintage speelgoed sets voor actiefiguren - Analog Toys

Tony van Analog Toys noemt zijn top 10 beste speelgoed sets uit de vintage jaren. En vanzelfsprekend mocht de USS Flagg in dit lijstje niet ontbreken! Het is dat hij de regel hanteerde dat er per speelgoed lijn maar 1 item in de top 10 mocht zitten, anders zou G.I. Joe zeker meer aanwezig zijn... En dat zijn niet mijn woorden, maar die van Tony... 😎

Lees meer »

Funko pops Zartan en Shipwreck

Funko pops zijn kleine figuren met enorm grote hoofden. Ze zijn er zo'n beetje van iedere fantasiefiguur die je maar kunt bedenken. Via de Twitter feed van The Full Force podcast zagen we beelden van de Zartan en Shipwreck Funko pops. 

Lees meer »

Heb jij tips, inbreng of afbeeldingen die de site beter kunnen maken? Of heb je een vraag die je ons wilt stellen? Gebruik dan dit formulier!

Het magazine onder redactie van Rob Arts heeft ons al volop geïnspireerd. Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws uit het land van G.I. Joe.


In meer dan alleen de VS en onze landen werden strips rond G.I. Joe uitgebracht. In ons archief vind je nu ook andere landen.


De meest recente afbeeldingen


Sergeant Driller zoekt jou als nieuwe rekruut voor de gratis Nederlandstalige Fanclub. Aarzel geen moment en zet je schrap! Ontvang de mailing en doe mee aan prijsvragen.


De meest recente updates

Een handige gids is online waarmee Belgisch-Nederlandse codenamen te vinden zijn via de originele Amerikaanse. Daarnaast is er een grote update van de 6 inch Classified Series en het jaar 1985 van Action Force.