Ik ben Kei en ik verwelkom je op het nieuwe hoofdkwartier van het twintig jaar oude GIJoe.nl, vanaf nu beter bekend als de Internationale Helden! Ook in de Lage Landen groeide een generatie op met de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is dan ook opgedragen aan deze onsterfelijke actiehelden en aan alle mensen die ze nog met veel passie verzamelen.

Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden. Dat doen we met een rijkelijk gevuld archief met speelgoedartikelen, multimedia, afleveringengidsen, een handig FAQ, stripspromotiemateriaal en ruimte voor mooie customs van fans uit de Lage Landen.

Ook wordt op regelmatige basis een magazine bijgehouden door Rob Arts, met het laatste nieuws van het G.I. Joe front. Het forum brengt verzamelaars uit onze landen bij elkaar, en we besteden meer aandacht aan Action Force. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus schrap.

Yo Joe!!!

Considerate Juvenile - 6 inch Supreme Cobra Commander Unboxing en meer!

The Considerate Juvinile ken ik al langer van Instagram onder de naam GI Sho Nuff. Zijn enthousiasme en liefde voor G.I. Joe komt nu extra goed naar voren nu hij een eigen YouTube kanaal is begonnen. Ik bedoel, kijk die lach op zijn gezicht bij het openen en presenteren van Supreme Cobra Commander uit de 6 inch Classified Series! Dat kun je goed zien op de foto bovenaan dit artikel en dat is goud waard!!! ❤🙏🏼

Lees meer »

G.I. Joe Art - Tom Whalen

Tom Whalen is grafisch kunstenaar en zijn website is voor de liefhebber het checken dubbel en dwars waard. Een ongekende hoeveelheid afbeeldingen in allerhande thema's, van Transformers en Star Wars tot TMNT en Batman, het ene werk nog vetter dan de ander! Ook zijn pagina op DeviantArt is de moeite waard zal ik maar zeggen. En... ook G.I. Joe ontbreekt niet in zijn repertoire, illustraties die hij met grote liefde voor de lijn heeft gemaakt, wat voortkomt uit zijn jeugd, zo zal hieronder blijken. 👌🏽❤

Lees meer »

Major Bludd & The Mate Mylar Headshots!

Dat ik groot fan ben van het werk van Mate Mylar zal frequente bezoekers van het GIJoe.nl Magazine niet verbazen. Het was zijn kunst welke me in aanraking bracht met G.I. Joe fotografie. Daarna deelde ik een geniale foto van Destro van hem. Vervolgens deelde ik een fantastische foto van Snake Eyes met bliksemschicht. Een geweldige knipoog naar G.I Joe in Nederland, al zal hij zich er niet bewust van zijn geweest dat Bliksemschicht de Nederlandse naam was van Snake Eyes! Als je meer over deze man wilt weten kun je naar hem luisteren in gesprek met Michel Mercy in Toy Guys Talking, en gisteren deelde ik nog zijn cover van het G.I. Joe jaarboek van 2020. 

Lees meer »

G.I. Joe Art - Jeff Edwards voor het goede doel

Jeff Edwards heeft eind vorig jaar een tekening gemaakt die werd geveild voor het goede doel, geld ophalen om veteranen te huisvesten. Dit maakte hij bekend op Facebook. Deze tekening vind ik zo gigantisch vet, dat ik het al een eigen artikel waard vind! En met het goede doel erbij opgeteld is het dat al helemaal. Uiteindelijk heeft het een flink bedrag opgehaald, al weet ik niet hoeveel, maar dit was in de commentaren onder zijn post te lezen. Hieronder de tekst van zijn post. De link naar de veiling heb ik verwijderd omdat deze niet meer werkte.

Lees meer »

Mate Mylar - G.I. Joe Yearbook 2020

Als je zoals ik even uit de running was, dan mis je vanzelfsprekend van alles. Maar het is nooit te laat om zaken weer in te halen. Dus was ik wat aan het rondstruinen op Twitter en vond wederom een pareltje van Mate Mylar!

Lees meer »

De tot nu toe uitgebrachte speelgoedartikelen uit de reeksen Walmart Retro Line en Classified Series zijn nu in woord en beeld gebracht.

In het Nederlandstalige striparchief vind je nu de scans van alle 19 uitgaven van Speciale Opdracht en de covers van de zes Omnibussen

Van steeds meer landen over de hele wereld worden de covers van de daar uitgegeven strips verzameld, zoals Australië, Argentinië en Brazilië

Het Magazine is voortdurend in beweging, volg jij de leukste nieuwtjes al?

Heb jij tips, inbreng of wijzigingen die de site beter kunnen maken? Heb je nieuws, of staat er iets leuks te gebeuren op het gebied van G.I. Joe? Of heb je een andere vraag die je de webmaster wil stellen? Gebruik dan onderstaand formulier.

Spaarde jij vroeger eerst ook de G.I. Joe actiefiguren zoals ze verschenen op kaarten van Action Force?