Ik ben Kei en ik verwelkom je op het hoofdkwartier van het meer dan twintig jaar oude GIJoe.nl! Ook in de Lage Landen groeide een generatie op met de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is opgedragen aan deze actiehelden en aan alle mensen die ze verzamelen. Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden.

Dat doen we met een groot archief, afleveringengidsen, een FAQ, stripspromotiemateriaal en ruimte voor customs van fans uit de Lage Landen. Lees ook het magazine, onder redactie van Rob Arts, met het laatste nieuws van Joe front. Het forum brengt verzamelaars uit onze landen bij elkaar. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus schrap.

Yo Joe!!!

GalaxyCon G.I. Joe & Cobra stemacteurs Q&A

GalaxyCon is een platform waar stemacteurs aan het woord komen, zowel live als online! Eind 2020 was het de beurt aan de stemacteurs van G.I. Joe en Cobra, van de door ons zo geliefde cartoon. De eerste dag de Joes, de volgende de slangen. Vragen, foto's en meer... 👌🏽❤

Lees meer »

G.I. Joe Art Deluxe - Remembering Hector Garrido

Vandaag is het een jaar geleden dat de legende Hector Garrido overleed. Tijd om een artikel ter herinnering aan hem samen te stellen. Nu zou ik van alles kunnen schrijven, maar het zijn vooral zijn beelden waardoor wij als oldskool G.I. Joe liefhebbers mooie herinneringen hebben aan die gouwe ouwe tijd!

Lees meer »

G.I. Joe Art - Meer Jeff Edwards!

Vorige week plaatste ik al een geweldig vette tekening van Jeff Edwards waar hij Snake Eyes had getekend... en pffff, dat was genieten. Omdat dit overzicht zonder niet compleet zou zijn heb ik dit als toetje onderaan de foto's ook aan dit artikel toegevoegd. 👌🏽 Voor de oplettende lieden onder ons was wellicht al duidelijk dat hij even geleden alternatieve covers heeft gemaakt voor de comic A Real American Hero #266, samen met Steve Lydic, onderdeel van de 10-delige serie Snake Hunt. En die waren ook echt ge-wel-dig! 👌🏽❤

Lees meer »

G.I. Joe Art - Signal Noise - James White

James White, voor sommigen beter bekend als Signal Noise, maakte voor de 6 inch Classified Series Profit Director Destro de boxart. Deze lieten we in dit uitgebreide overzicht reeds zien. Ik volg hem op Twitter en eerder deze maand Tweete hij de schets van zijn ontwerp. Deze stond al in het overzicht, maar dit keer was het een losse foto, dus we hieronder hebben gedeeld.

Lees meer »

G.I. Joe Art - Rhys Cooper

In navolging van het artikel G.I. Joe Art Deluxe - Grzegorz Domaradzki nu het werk van Rhys Cooper. Ook nu weer 3 karakters en twee varianten daarvan, de Baroness, Cobra Commander en Storm Shadow. Deze vond ik weer bij 411Posters, hier en hier. 

Lees meer »

G.I. Joe Art - Dave Perillo

Dave Perillo ontwierp voor de New York Comic Con in 2012 twee geweldig mooie posters die werden uitgegeven door Acidfree Gallery. Strak en clean ontwerp met een vintage gevoel. Nou, dan zit je bij mij goed. Erg tof!

Lees meer »

De tot nu toe uitgebrachte speelgoedartikelen uit de reeksen Walmart Retro Line en Classified Series zijn nu in woord en beeld gebracht.

In het Nederlandstalige striparchief vind je nu de scans van alle 19 uitgaven van Speciale Opdracht en de covers van de zes Omnibussen. Van steeds meer landen over de hele wereld worden de covers van de daar uitgegeven strips verzameld, zoals Australië, Argentinië en Brazilië.

Het Magazine is voortdurend in beweging, volg jij de leukste nieuwtjes al?

Heb jij tips, inbreng of wijzigingen die de site beter kunnen maken? Heb je nieuws, of staat er iets leuks te gebeuren op het gebied van G.I. Joe? Of heb je een andere vraag die je de webmaster wil stellen? Gebruik dan onderstaand formulier.

In 1987 vochten de Joes tegen de nieuwe vijand Cobra La in de lange animatiefilm van Sunbow. Wat vond jij van die film?