Ik ben Kei en ik verwelkom je op het hoofdkwartier van het meer dan twintig jaar oude GIJoe.nl! Ook in de Lage Landen groeide een generatie op met de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is opgedragen aan deze actiehelden en aan alle mensen die ze verzamelen. Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden.

Dat doen we met een groot archief, afleveringengidsen, een FAQ, stripspromotiemateriaal en ruimte voor customs van fans uit de Lage Landen. Lees ook het magazine, onder redactie van Rob Arts, met het laatste nieuws van Joe front. Het forum brengt verzamelaars uit onze landen bij elkaar. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus schrap.

Yo Joe!!!

Hot Sauce, cameo figuur van Robert Atkins

Hot Sauce is geen officieel G.I. Joe figuur, maar de voor mij legendarisch comic artiest Robert Atkins bedacht deze fictieve persoon en verwerkte hem in het verleden al heimelijk in de achtergrond van diverse G.I. Joe comics. Nu hij recent zijn officiële debuut maakte in A.R.A.H #271 vroeg iedereen zich af wie dit nu eigenlijk was...

Lees meer »

Fotografie tutorials van Jared Middleton - G.I. Joe fotografie maand

In de G.I. Joe fotografie maand richten we ons natuurlijk op onze favoriete actiehelden. Maar als we de tricks of the trade willen leren is het natuurlijk nooit verkeerd om buiten onze grenzen te kijken. Dit deed ik en daarom kwam ik terecht bij Jared Middleton, ook bekend onder de naam Sir Dork 730, die op YouTube een kanaal vol met zinnige tutorials runt. Het is zeer zinvol om zijn kaneel eens dieper door te spitten om te kijken wat hiervan te leren valt.

Lees meer »

Hoe maak je Zartan, Zandar en Zarana open voor reparatie?

Het gebeurt niet zelden dat de o-ring van een G.I. Joe actiefiguur versleten en of zelfs geheel geknapt is. Op het forum staat een video hoe je dat zelf makkelijk kunt repareren. Maar er zijn ook figuren waar deze methode niet op toe te passen is. Zartan, Zandar en Zarana zijn van die figuren. It runs in the family zullen we maar zeggen.

Lees meer »

6 inch G.I. Joe in de winkels, maar niet in Nederland en België...

The Full Force podcast deelde een foto van een display in een Amerikaanse winkel, met hierin de 6 inch Classified series van G.I. Joe. Dat is goed nieuws, voor de Amerikanen, maar voor de Nederlanders en Belgen is het voorlopig nog geen feest. Vandaag kreeg ik van Hasbro antwoord op mijn vraag over de toekomst van G.I. Joe in de Benelux in het licht van de komende Snake Eyes film:

Lees meer »

G.I. Joe Classified 6 inch series nu in de winkel

Wave 1 van de G.I. Joe Classified series, de nieuwe 6 inch figuren, liggen vanaf nu in de winkel. Althans in de Verenigde Staten, als het goed is. Het loopt nog niet allemaal even soepel, want niet iedereen die eerder via Hasbro Pulse heeft besteld heeft het speelgoed ontvangen, zoals we in de reacties op Twitter kunnen lezen. Maar dat zal vast worden opgelost. 

Lees meer »

1990 Benelux folder fotoanalyse - G.I. Joe fotografie maand

In de maand van de G.I. Joe fotografie gaan we verder met 2 video's van Paul en Ian die samen een grondige analyse loslaten op de reclame folder voor de Benelux uit 1990, SOS Cobra Gevaar. Dit was niet zo maar een folder. Dit was een boekje met foto's van geweldig mooie diorama's om de figuren en voertuigen, die dat jaar te koop waren, aan de kinderen te presenteren. Zelfs de teksten waren amusant om te lezen. Voor menig kind uit de lage landen papierwerk om avond na avond versleten te kijken, zo mooi.

Lees meer »

Heb jij tips, inbreng of wijzigingen die de site beter kunnen maken? Heb je nieuws, of staat er iets leuks te gebeuren op het gebied van G.I. Joe? Of heb je een andere vraag die je de webmaster wil stellen? Gebruik dan onderstaand formulier.

De tot nu toe uitgebrachte speelgoedartikelen uit de reeksen Walmart Retro Line en Classified Series zijn nu in woord en beeld gebracht.

In het Nederlandstalige striparchief vind je nu de scans van alle 19 uitgaven van Speciale Opdracht en de covers van de zes Omnibussen. Van steeds meer landen over de hele wereld worden de covers van de daar uitgegeven strips verzameld, zoals Australië, Argentinië en Brazilië.

Het Magazine is voortdurend in beweging, volg jij de leukste nieuwtjes al?

Welke van de drie leden van Sergeant Slaughter's Renegades is jouw favoriet?