Ik ben Kei en ik verwelkom je op het hoofdkwartier van het meer dan twintig jaar oude GIJoe.nl! Ook in de Lage Landen groeide een generatie op met de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is opgedragen aan deze actiehelden en aan alle mensen die ze verzamelen. Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden.

Dat doen we met een groot archief, afleveringengidsen, een FAQ, stripspromotiemateriaal en ruimte voor customs van fans uit de Lage Landen. Lees ook het magazine, onder redactie van Rob Arts, met het laatste nieuws van Joe front. Het forum brengt verzamelaars uit onze landen bij elkaar. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus schrap.

Yo Joe!!!

Tutorials om dioramas te maken - Deel 4 - G.I. Joe Fotografie maand

Het YouTube kanaal van Mokso kende ik vooral van zijn indrukwekkende video's vol met lucifers. Als je daar nog geen weet van hebt moet je zijn kanaal echt gaan checken! Maar zijn volgende 2 video's sluiten prima aan bij de video's over het maken van dioramas voor het fotograferen van speelgoed zoals G.I. Joe. Vandaar hieronder een video waarin hij een tornado maakt en een andere waarin hij een Atoombom explosie op een stad los laat. Wat ik vooral mooi vind aan de video's is de wijze waarop hij kippengaas en watten gebruikt, LED verlichting en een beetje verf... Het resultaat is verbluffend!

Lees meer »

G.I. Joe Arcade game - Konami 1992

Als kind heb ik heel wat games gespeeld. Van de Commodore 64 met cassette bandjes en de eerste NES (Nintendo Entertainment System) tot een Commodore Amiga met floppy's en de Sega 16-bit. Toen later de PlayStation op de markt kwam heb ik mezelf ook daarmee talloze uren vermaakt. Maar dit was allemaal thuis op mijn eigen scherm. Maar iets wat buiten de deur grote indruk op me maakte waren de arcade kasten die we bijvoorbeeld op de voetbalclub hadden. Zowel Pacman als Donky Kong hebben me heel wat zakgeld gekost. Maar wat ik nooit heb geweten is dat er ook zo'n arcade kast met een G.I. Joe game bestond!

Lees meer »

6 inch Cobra Commander - Toy Review van J Hernandez

Het YouTube kanaal van J Hernandez, dus dit was de eerste video en toy review die ik van hem heb gezien. Maar hij doet het erg tof. De wijze waarop hij alles bespreekt en in poses zet om te fotograferen, de muziek, de andere speelgoedlijnen die hij combineert, zijn grappen, erg vermakelijk allemaal. Hopelijk gaat hij mee G.I. Joe reviews doen!

Lees meer »

Snake Eyes film uitgesteld naar 2021?

Via Hisstank en The Full Force podcast komt het nieuws tot ons dat naar alle waarschijnlijkheid de Snake Eyes: G.I. Joe Origins  film niet in oktober 2020 in première zal gaan maar wordt verplaatst naar 2021. Nog niets is helemaal zeker, maar gezien de mondiale COVID-19 taferelen zou dat helemaal niet zo vreemd zijn... Check voor meer info de link naar het Hisstank artikel.

Lees meer »

Thursday Night Battles - met Chris Mcleod

Paul en Chris praten uitgebreid over de nieuwste ontwikkelingen in G.I. Joe land. Hoe vinden zij de nieuwe 3 3/4 inch en 6 inch figuren en voertuigen? Hoe kijken ze aan tegen de problemen die fans en verzamelaars hadden bij het bestellen afgelopen week? Ook bespreken ze wat ze de laatste tijd via de post hebben ontvangen en niet te vergeten bespreken ze de meest belangrijke zaken uit de cosmetica wereld. Al met al een fijn gesprek om naar te luisteren. Leuk om vrienden in een ontspannen gesprek ons zo geliefde plastic te horen bespreken. 

Lees meer »

De tot nu toe uitgebrachte speelgoedartikelen uit de reeksen Walmart Retro Line en Classified Series zijn nu in woord en beeld gebracht.

In het Nederlandstalige striparchief vind je nu de scans van alle 19 uitgaven van Speciale Opdracht en de covers van de zes Omnibussen. Van steeds meer landen over de hele wereld worden de covers van de daar uitgegeven strips verzameld, zoals Australië, Argentinië en Brazilië.

Het Magazine is voortdurend in beweging, volg jij de leukste nieuwtjes al?

Heb jij tips, inbreng of wijzigingen die de site beter kunnen maken? Heb je nieuws, of staat er iets leuks te gebeuren op het gebied van G.I. Joe? Of heb je een andere vraag die je de webmaster wil stellen? Gebruik dan onderstaand formulier.

In 1987 vochten de Joes tegen de nieuwe vijand Cobra La in de lange animatiefilm van Sunbow. Wat vond jij van die film?