Ik ben Kei en ik verwelkom je op het hoofdkwartier van het meer dan twintig jaar oude GIJoe.nl! Ook in de Lage Landen groeide een generatie op met de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is opgedragen aan deze actiehelden en aan alle mensen die ze verzamelen. Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden.

Dat doen we met een groot archief, afleveringengidsen, een FAQ, stripspromotiemateriaal en ruimte voor customs van fans uit de Lage Landen. Lees ook het magazine, onder redactie van Rob Arts, met het laatste nieuws van Joe front. Het forum brengt verzamelaars uit onze landen bij elkaar. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus schrap.

Yo Joe!!!

Netho Diaz G.I. Joe Comic art te koop!

Op Twitter zei Netho Diaz dat zijn pin van Zap te koop is! Voor $200,- is deze van jou! Maar als je zijn profiel bekijkt zie je dat hij nog veel meer schoons van G.I. Joe te koop heeft. Helaas is de onderstaande Snake Eyes al verkocht, maar daar zal de koper vast met plezier naar kijken...

Lees meer »

De 6 inch Baroness - Toy & Comics Review Code Name New2Vero2

Code Name New2Vero2 pakt uit voor Cobra Convergence V (#CCV). Waar hij normaal gesproken G.I. Joe comics bespreekt, pakt hij deze keer letterlijk nieuw speelgoed uit de verpakking. Het gaat om de 6 Inch Crobra Island Baroness uit de Classified series. Hij vergelijkt deze met eerdere versies van de 3,75 inch lijnen en bekijkt haar verschijning in verschillende comics.

Lees meer »

Dromen zijn bedrog - Nederlands gesproken G.I. Joe tekenfilm!

Dromen zijn bedrog is de Nederlandse gesproken, nagesynchroniseerde, versie van de Amerikaanse G.I. Joe cartoon Nightmare Assault. Deze werd door GoodView Home-Video uitgebracht op VHS-casette in 1991 met de productcode 1761.113. In totaal brachten zij 6 verschillende videobanden uit, welke we de komende weken allemaal gaan delen op GIJoe.nl!

Lees meer »

3,75 inch G.I. Joe Retro lijn - Compleet overzicht

Sinds augustus 2020 liggen er eindelijk weer 3,75 inch G.I. Joe figuren in de winkels, althans in Amerika. Maar er is hoop dat deze lijn ook de Nederlandse bodem zal raken. De figuren van Wave 1 liggen in de winkel, Wave 2 is bekend gemaakt en Wave 3 is via Hisstank News te lezen. Daarom hieronder het voorlopig complete overzicht. Te verwachten valt dat er nog meer zal volgen, en zodra dit bekend is zullen we dit artikel met liefde voor jullie updaten.

Lees meer »

StreetFighter x G.I.Joe #2 pencil art - Emilio Laiso

Al surfend op het web kwam ik 3 oude pagina's aan pencil art tegen van StreetFighter x G.I.Joe issue #2 van Emilio Laiso. Altijd leuk om te vinden voor mij als fervent comic liefhebber, en dat deel ik dan graag met jullie. Bovenaan is pagina 17. Hieronder pagina 7 en pagina 8. Daaronder nog een pin up van Chun Li.

Lees meer »

The Last Dance - Photo-Viper

De G.I. Joe fotografiemaand is officieel natuurlijk al lang afgelopen, maar zoals eerder gezegd gaat dit project veel langer duren en uitgesmeerd worden over de komende maanden. Want er is zo gigantisch veel om met jullie te delen, daar is tijd voor nodig. Nu bracht de vakantie tijdelijk zelfs even gehele stilte van het magazine met zich mee, maar daar is sinds afgelopen week weer verandering in gekomen en valt er weer vol op G.I. Joe nieuws te consumeren. Om rustig aan ook de "fotografiemaand" weer op gang te brengen deel ik vandaag een video met jullie.

Lees meer »

Operation Blackout Nieuws

Er is nieuws omtrent Operation Blackout, de nieuwe G.I. Joe game die op 13 oktober uitkomt. De game gaat niet alleen verschijnen voor de game consoles, maar ook voor de PC! 

Lees meer »

Epic G.I. Joe Art - Eric Canete

Jeeminee, wat geweldig mooi! Op Twitter liep ik tegen deze tekening van Eric Cantene aan. Snake Eyes, Spirit en Lady Jaye. Over smaak valt niet te twisten zegt men altijd, maar in mijn boekje is dit geweldig, mooi, geweldig mooi, bruut, rauw en vooral epic!

Lees meer »

Komt G.I. Joe naar Nederland?!

Eerder vandaag was ik nog twijfelachtig of de 3,75 inch G.I. Joe Retro lijn naar Nederland zou komen... Maar ik bleef hoop houden. En na het zien van de achterkant van de verpakkingen van de 3,75 inch Retro lijn heb ik nog weer iets meer hoop erbij gekregen. Eigenlijk best wel veel hoop erbij gekregen... En ik werd nóg enthousiaster toen ik de achterkant van de 6 inch Classified series goed bekeek! 😎

Lees meer »

3,75 inch Retro Snake Eyes - Review MacDowin

MacDowin reviewt de 4 inch Retro Snake Eyes. Leuk om de eerste beelden van de verpakking en het figuur in iemand z'n handen te zien. Ik besef me dat er online veel weerstand tegen de retro lijn te horen was, omdat het veelal figuren zijn die helemaal nog niet zo lang geleden in de winkels lagen, maar ik wordt er enthousiast van. Zelf heb ik al die de figuren niet en de moderne versies van de voertuigen evenmin, maar zou ze graag aan mijn collectie toe willen voegen. Wat zeg ik? Ik zou ze zelfs los willen hebben én Mint On Card of In Box (MOC/MIB) als het mogelijk was! Ik vind de figuren en voertuigen mooi en de verpakking nog mooier! En dat zeg ik, als vastgeroeste o-ring liefhebber. 😉

Lees meer »

De tot nu toe uitgebrachte speelgoedartikelen uit de reeksen Walmart Retro Line en Classified Series zijn nu in woord en beeld gebracht.

In het Nederlandstalige striparchief vind je nu de scans van alle 19 uitgaven van Speciale Opdracht en de covers van de zes Omnibussen. Van steeds meer landen over de hele wereld worden de covers van de daar uitgegeven strips verzameld, zoals Australië, Argentinië en Brazilië.

Het Magazine is voortdurend in beweging, volg jij de leukste nieuwtjes al?

Heb jij tips, inbreng of wijzigingen die de site beter kunnen maken? Heb je nieuws, of staat er iets leuks te gebeuren op het gebied van G.I. Joe? Of heb je een andere vraag die je de webmaster wil stellen? Gebruik dan onderstaand formulier.

In 1987 vochten de Joes tegen de nieuwe vijand Cobra La in de lange animatiefilm van Sunbow. Wat vond jij van die film?