Ik ben Kei en ik verwelkom je op het nieuwe hoofdkwartier van het twintig jaar oude GIJoe.nl, vanaf nu beter bekend als de Internationale Helden! Ook in de Lage Landen groeide een generatie op met de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is dan ook opgedragen aan deze onsterfelijke actiehelden en aan alle mensen die ze nog met veel passie verzamelen.

Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden. Dat doen we met een rijkelijk gevuld archief met speelgoedartikelen, multimedia, afleveringengidsen, een handig FAQ, stripspromotiemateriaal en ruimte voor mooie customs van fans uit de Lage Landen.

Ook wordt op regelmatige basis een magazine bijgehouden door Rob Arts, met het laatste nieuws van het G.I. Joe front. Het forum brengt verzamelaars uit onze landen bij elkaar, en we besteden meer aandacht aan Action Force. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus schrap.

Yo Joe!!!

Cobra Machine Gun Nest (1988) - Review Half the Battle

Timmer van HalfTheBattle bekijkt het gemotoriseerde Accessoire Pack - Cobra Machine Gun Nest uit 1988. Wellicht zijn favoriet onder dit soort packs, zoals hij zelf zegt. Het is een korte video,en dat is logisch omdat het maar een heel klein item betreft, maar dat maakt het wapen niet minder leuk. Ook ik vond dit als kind al een van de leukste toevoegingen aan mijn collectie.

Lees meer »

G.I. Joe - The Brave & The Bold - Phil Postma

Phil Postma vroeg zich af hoe het eruit zou zien als de tekenfilmserie Batman - The Brave & The Bold eigenlijk G.I. Joe was geweest. Hij heeft screengrabs gepakt van de tekenfilmserie en varianten van gemaakt van zijn favoriete helden van weleer: G.I. Joe! Dit plaatste hij op zijn blog Minion Factory. Ook is hij te vinden op Facebook. Ook zijn andere werk is het checken meer dan waard en hij verkoopt ook t-shirt met zijn werken erop!

Lees meer »

#GIJonday - G.I Joe Comic Concept art & Teasers - Allor, Evenhuis & Peer

Het was 24 juni 2019 en in aanloop naar de toen nog te verschijnen issue #1, van de IDW comic G.I. Joe van Paul Allor, Chris Evenhuis en Brittany Peer (e.a.), werd door Allor besloten op iedere maandag iets van een teaser op Twitter te plaatsen onder de hashtag #GIJonday. Dit is een samensmelting van G.I. Joe & Monday. Dat was het beste wat hij kon bedenken, zo bleek uit deze tweet. 😂

Lees meer »

G.I. Joe/Transformers Crossover - Scott Dalrymple

Op Facebook deelde The Transformer Guy een afbeelding van de artiest Scott Dalrymple. Het was een Crossover tussen G.I. Joe en Transformers. Als kind groeide ik op in de jaren '80 waardoor ik beide series en speelgoedlijnen en warm hart toedraag, en ik smul hier werkelijk van! Ik heb geprobeerd een website of iets van Dalrymple te vinden, maar dat is me niet gelukt. Wel vond ik bergen en bergen aan afbeeldingen van zijn hand, de één nog mooier dan de ander. Dus mocht je even wat tijd over hebben, tik zijn naam dan in je favoriete zoekmachine, en kwijlen maar... 😎😂👌🏽

Lees meer »

G.I. Joe issue 1 - 10 - Comic Covers, Previews & Art

Sinds 18 september 2019 publiceert IDW de zesde run van G.I. Joe, een comic geschreven door Paul Allor en grootdeels getekend door de Nederlander Chris Evenhuis! In deze dystopische wereld is Cobra aan de macht en wordt deze bestreden door het team van G.I. Joe als een soort van ondergronds verzet. Heel anders dan het reguliere goed vs. kwaad verhaal dat wel veelal kennen van de Amerikaanse helden. Ik bedoel, wie had er nou verwacht dat op 4 juli, de dag van de onafhankelijkheid in de V.S., de vlaggen voor Cobra zouden wapperen en de mensen daarbij zouden staan juichen?!

Lees meer »

G.I. Joe advertentie in "Bangla" (1992)

Op Twitter plaatste Funskool Rony een advertentie uit 1992, in de lokale taal Bangla van de Complan Commandos, a.k.a. G.I. Joe. De figuren werden gratis weggegeven bij gezondheidsdrankjes van Complan. Het waren figurenngemaakt van Funskool G.I. Joe molds, maar met eigen kleurstelling. Voor de mannelijke leden van dit team werden onderdelen van figuren door elkaar heen gebruikt. Op het weblog Forgotten Figures is daar een uitgebreid artikel over geschreven. Het was een set van 5 figuren, te weten Striker, Rocker, Cross Country, Rednok and Canary Ann.

Lees meer »

Easter egg cover G.I. Joe #7 comic - Chris Evenhuis

Een Easter egg is een klein detail wat mensen in eerste instantie niet op valt. Iets waar je goed voor moet kijken, soms zelf zoeken, of specifieke kennis voor nodig hebt om het te ontdekken. De Nederlandse tekenaar Chris Evenhuis van IDW's G.I. Joe comics onthulde vandaag zo'n Easter egg in de cover van #7, welke we eerder vandaag al in dit artikel bespraken. Hij zegt op Twitter hierover het volgende:

Lees meer »

Paul Allor bij WOJM podcast

Paul Allor is de schrijver van de comic G.I. Joe, gepubliceerd door IDW, waarvan deze week issue #7 is uitgekomen, A Soldiers Heart. Dit bespraken we vandaag al eerder in een artikel.

Lees meer »

Customized Cobra Flagg!!!

Op de Facebook pagina van Yourtoyconnection werd recent een customized Cobra Flagg gepost die ze in de vitrine van hun winkel hebben staan! Foto credits voor Ronn Gehring!

Lees meer »

De tot nu toe uitgebrachte speelgoedartikelen uit de reeksen Walmart Retro Line en Classified Series zijn nu in woord en beeld gebracht.

In het Nederlandstalige striparchief vind je nu de scans van alle 19 uitgaven van Speciale Opdracht en de covers van de zes Omnibussen

Van steeds meer landen over de hele wereld worden de covers van de daar uitgegeven strips verzameld, zoals Australië, Argentinië en Brazilië

Het Magazine is voortdurend in beweging, volg jij de leukste nieuwtjes al?

Heb jij tips, inbreng of wijzigingen die de site beter kunnen maken? Heb je nieuws, of staat er iets leuks te gebeuren op het gebied van G.I. Joe? Of heb je een andere vraag die je de webmaster wil stellen? Gebruik dan onderstaand formulier.

Spaarde jij vroeger eerst ook de G.I. Joe actiefiguren zoals ze verschenen op kaarten van Action Force?