Ik ben Kei en ik verwelkom je op het hoofdkwartier van het meer dan twintig jaar oude GIJoe.nl! Ook in de Lage Landen groeide een generatie op met de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is opgedragen aan deze actiehelden en aan alle mensen die ze verzamelen. Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden.

Dat doen we met een groot archief, afleveringengidsen, een FAQ, stripspromotiemateriaal en ruimte voor customs van fans uit de Lage Landen. Lees ook het magazine, onder redactie van Rob Arts, met het laatste nieuws van Joe front. Het forum brengt verzamelaars uit onze landen bij elkaar. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus schrap.

Yo Joe!!!

G.I. Joe comics zijn een groot succes - 4x een 2e druk!

Via Bleeding Cool en IDW kunnen we lezen dat niet alleen de deze week verschenen comic G.I. Joe A Real American Hero #274, de vorige maand verschenen G.I. Joe #7 - A Soldiers Heart van Paul Allor en de Nederlander Chris Evenhuis, én Snake Eyes Deadgame #1 een tweede druk krijgen, maar ook Snake Eyes - The Origin, de bundel van eerder verschenen Marvel issues die de geschiedenis van onze zwijgzame vriend vertelt.

Lees meer »

Cobra Commander V1 (1983) - Articulated Points CCV Review

Patrick en Phillip van Articulated Points hebben een video serie op YouTube genaamd Talking Points. In deze 15e episode bekijken ze voor Cobra Convergence V (CCV) de des te versie van Cobra Commander met zogenaamde swivel arm battle grip. Hiervoor gebruiken ze een heel bijzondere pre-productions figuur van de blauwe terroristen leider, zie de foto hieronder. Ze nemen de Toy Fair catalogus van Hasbro uit 1983 erbij en laten er een interessante hisyorische analyse op los. Zo is bijvoorbeeld te zien dat er in de armen niet de regulieren pinnen zitten om alles op hun plek te houden, maar een soort buisjes waardoor je soms dwars door de armen heen kunt kijken. Dat zie je op de andere foto hieronder. Leuke feitjes en hun historische blik maken de video al met al een erg vermakelijk en het kijken meer dan waard!

Lees meer »

Cobra World - Half the Battle DIC cartoon review

Timmer van HalfTheBattle bekijkt de DIC cartoon Cobra World. Op zijn geheel eigen sarcastische wijze levert hij terechte kritiek op een tekenfilm die vele planken mis slaat. Helaas kon ik de aflevering zelf niet vinden online, dus kunnen we zijn pijn niet delen. Maar dat geeft des te meer reden om zijn review gewoon te bekijken, dáár zul je geen spijt van krijgen. 😉

Lees meer »

Kunst te koop! G.I. Joe Art van George Vega

Sinds een kleine 2 maanden zit ik op Twitter om zoveel mogelijk G.I. Joe gerelateerde content te vinden wat ik kan gebruiken voor dit magazine. Zo volg ik verzamelaars, bedrijven en kunstenaars van divers pluimage. Of het nu fotografie, comics of illustraties betreft, ik ben van al die kunstvormen een groot liefhebber! 

Lees meer »

De tot nu toe uitgebrachte speelgoedartikelen uit de reeksen Walmart Retro Line en Classified Series zijn nu in woord en beeld gebracht.

In het Nederlandstalige striparchief vind je nu de scans van alle 19 uitgaven van Speciale Opdracht en de covers van de zes Omnibussen. Van steeds meer landen over de hele wereld worden de covers van de daar uitgegeven strips verzameld, zoals Australië, Argentinië en Brazilië.

Het Magazine is voortdurend in beweging, volg jij de leukste nieuwtjes al?

Heb jij tips, inbreng of wijzigingen die de site beter kunnen maken? Heb je nieuws, of staat er iets leuks te gebeuren op het gebied van G.I. Joe? Of heb je een andere vraag die je de webmaster wil stellen? Gebruik dan onderstaand formulier.

In 1987 vochten de Joes tegen de nieuwe vijand Cobra La in de lange animatiefilm van Sunbow. Wat vond jij van die film?