Ik ben Kei en ik verwelkom je op het nieuwe hoofdkwartier van het twintig jaar oude GIJoe.nl, vanaf nu beter bekend als de Internationale Helden! Ook in de Lage Landen groeide een generatie op met de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is dan ook opgedragen aan deze onsterfelijke actiehelden en aan alle mensen die ze nog met veel passie verzamelen.

Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden. Dat doen we met een rijkelijk gevuld archief met speelgoedartikelen, multimedia, afleveringengidsen, een handig FAQ, stripspromotiemateriaal en ruimte voor mooie customs van fans uit de Lage Landen.

Ook wordt op regelmatige basis een magazine bijgehouden door Rob Arts, met het laatste nieuws van het G.I. Joe front. Het forum brengt verzamelaars uit onze landen bij elkaar, en we besteden meer aandacht aan Action Force. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus schrap.

Yo Joe!!!

Cobra Commander V1 (1983) - Articulated Points CCV Review

Patrick en Phillip van Articulated Points hebben een video serie op YouTube genaamd Talking Points. In deze 15e episode bekijken ze voor Cobra Convergence V (CCV) de des te versie van Cobra Commander met zogenaamde swivel arm battle grip. Hiervoor gebruiken ze een heel bijzondere pre-productions figuur van de blauwe terroristen leider, zie de foto hieronder. Ze nemen de Toy Fair catalogus van Hasbro uit 1983 erbij en laten er een interessante hisyorische analyse op los. Zo is bijvoorbeeld te zien dat er in de armen niet de regulieren pinnen zitten om alles op hun plek te houden, maar een soort buisjes waardoor je soms dwars door de armen heen kunt kijken. Dat zie je op de andere foto hieronder. Leuke feitjes en hun historische blik maken de video al met al een erg vermakelijk en het kijken meer dan waard!

Lees meer »

Cobra World - Half the Battle DIC cartoon review

Timmer van HalfTheBattle bekijkt de DIC cartoon Cobra World. Op zijn geheel eigen sarcastische wijze levert hij terechte kritiek op een tekenfilm die vele planken mis slaat. Helaas kon ik de aflevering zelf niet vinden online, dus kunnen we zijn pijn niet delen. Maar dat geeft des te meer reden om zijn review gewoon te bekijken, dáár zul je geen spijt van krijgen. 😉

Lees meer »

Kunst te koop! G.I. Joe Art van George Vega

Sinds een kleine 2 maanden zit ik op Twitter om zoveel mogelijk G.I. Joe gerelateerde content te vinden wat ik kan gebruiken voor dit magazine. Zo volg ik verzamelaars, bedrijven en kunstenaars van divers pluimage. Of het nu fotografie, comics of illustraties betreft, ik ben van al die kunstvormen een groot liefhebber! 

Lees meer »

Nieuwe wave 6 inch Classified series bekend?

Het Australische bedrijf Action Figure Industries biedt sinds een paar uur 5 nieuwe figuren van de G.I. Joe 6 inch Classified series aan. Zou dit de nieuwe wave zijn? Dat zou zo maar eens kunnen. Ze zouden vanaf februari 2020 beschikbaar zijn en het gaat om de volgende figuren:

Lees meer »

Bill Merklein - G.I. Joe sculpter en levende legende: Interviews & meer...

De kunstenaar Bill Merklein boetseerde in de vroege jaren van het 3,75 inch G.I. Joe speelgoed ruim 70 figuren. Daarmee kunnen we gerust stellen dat hij een levende legende is. Tunnel Rat is van zijn hand en sinds mijn jonge jaren al een favoriet figuur van mij. Gezien zijn naam net als die van mijn zoon Lee is... Jullie snappen vast het speciale gevoel wat dat in mij opwekt. 😎

Lees meer »

De tot nu toe uitgebrachte speelgoedartikelen uit de reeksen Walmart Retro Line en Classified Series zijn nu in woord en beeld gebracht.

In het Nederlandstalige striparchief vind je nu de scans van alle 19 uitgaven van Speciale Opdracht en de covers van de zes Omnibussen

Van steeds meer landen over de hele wereld worden de covers van de daar uitgegeven strips verzameld, zoals Australië, Argentinië en Brazilië

Het Magazine is voortdurend in beweging, volg jij de leukste nieuwtjes al?

Heb jij tips, inbreng of wijzigingen die de site beter kunnen maken? Heb je nieuws, of staat er iets leuks te gebeuren op het gebied van G.I. Joe? Of heb je een andere vraag die je de webmaster wil stellen? Gebruik dan onderstaand formulier.

Spaarde jij vroeger eerst ook de G.I. Joe actiefiguren zoals ze verschenen op kaarten van Action Force?