Home » Speelgoed » Verenigde Staten » Classified Series 2020

In de zomer van 2020 werden in de Verenigde Staten grote, hoog gedetailleerde en ruim gearticuleerde 6 inch actiefiguren geïntroduceerd onder de naam G.I. Joe Classified Series. De eerste wave, bestaande uit Roadblock, Snake EyesDestro, DukeScarlett  en de Hasbro Pulse Snake Eyes werd geprojecteerd als het ideale huwelijk tussen de look en feel van het oorspronkelijke design en de beweeglijkheid van nu. Er werd bewust gekozen voor legendarische personages uit het G.I. Joe-canon. De actiefiguren waren afzonderlijk en in totaalverpakking verkrijgbaar.

Ook de bijgeleverde accessoires zijn ongekend gedetailleerd. In plaats van een uniform artwork-design werd gekozen voor het tekenwerk van diverse artiesten, die zorg droegen voor compleet nieuwe, indrukwekkende artworks. De personages uit deze reeks verschillen (soms nadrukkelijk) in lengte.

Hasbro is voornemens om nog meer waves uit te brengen, zo ook de tweede wave waarvan we binnenkort een overzicht plaatsen. De foto's bij deze speelgoedpagina's zijn afkomstig van officiële bronnen. Alle leden van de eerste wave werden vergezeld van een nummer, hetgeen in onderstaand overzicht te zien is.