Destro was deel van de tweede reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1983. Hij behoorde tot de eerste reeks actiefiguren met volledig beweegbare armen (swivel arms) en zou tot 1986 in de winkelschappen liggen.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 vier versies van Destro: Destro uit 1988 (met Despoiler), Destro uit 1992 en Destro uit 1993.

Een eigenschap van Destro is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen. Daarnaast is Destro merkbaar langer dan het gemiddelde actiefiguur. Zijn lichaam is volledig uniek en zou nooit herbruikt worden voor andere actiefiguren. Er bestaan varianten van Destro waarbij het productiejaar niet in de binnenkant van zijn been staat. Een ander opmerkelijk detail is het logo van G.I. Joe dat in de eerste jaren van verkrijgbaarheid op het dossier van Destro staat.

Destro is officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven, als deel van de eerste reeks uit 1987. Ook was Destro deel van het Europese Action Force van Palitoy. Een repaint van Destro zou in die speelgoedlijn ook onder de naam Red Jackal verschijnen, waarbij het logo van Red Shadow op zijn borst staat afgedrukt.

Het dossier is bijgedragen door Phil Sheehan.

Multimedia