Scarlett was deel van de originele reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1982. Net als de andere actiefiguren uit het eerste jaar had zij zogenaamde straight arms, armen die slechts van boven naar beneden konden bewegen. Er bestaat een variant waarbij Scarlett dikkere duimen heeft.

Vanaf 1983 was Scarlett wederom te koop met volledig beweegbare armen (swivel arms), een heruitgave die bekend staat als Scarlett versie 1.5. Deze versie heeft een stempel van de jaren 82-83.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 drie versies van Scarlett, naast versies 1 en 1.5 is dat ook versie 2 als deel van de Ninja Force (1993). Scarlett deelt in tegenstelling tot de andere actiefiguren uit 1982 geen lichaamsdelen met anderen.

Scarlett was het eerste vrouwelijke actiefiguur uit de G.I. Joe-speelgoedlijn, en heeft als enige geen gaatjes in de voeten, ook de versie uit 1983 heeft geen gaatjes.

Een eigenschap van Scarlett is dat zij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Versie 1 en 1.5 van Scarlett zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was Scarlett 1.5 deel van het Europese Action Force van Palitoy. Een Scarlett in totaal andere kleuren (Quarrel) was ook verkrijgbaar in de Action Force lijn, als piloot van de Rapid Fire Motorcycle.

Multimedia