Scarlett was deel van de tweede reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en was verkrijgbaar vanaf 1983. Scarlett, hier bekend als versie 1.5, is feitelijk een heruitgave van de eerste versie uit 1982. Die versie heeft in tegenstelling tot versie 1.5 nog beperkt beweegbare armen (straight arms) terwijl Scarlett versie 1.5 volledig beweegbare armen heeft (swivel arms). Ook heeft versie 1.5 een slanker middel en een stempel van de jaren 82-83, en zou tot 1985 in de winkelschappen liggen.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 drie versies van Scarlett, naast versies 1 en 1.5 is dat ook versie 2 als deel van de Ninja Force (1993). Scarlett deelt in tegenstelling tot de andere actiefiguren uit deze jaargang geen lichaamsdelen met anderen.

Scarlett was het eerste vrouwelijke actiefiguur uit de G.I. Joe-speelgoedlijn, en heeft als enige geen gaatjes in de voeten. Er bestaan minstens drie versies van haar dossier, één daarvan (van Sears) toont het artwork van Cover Girl.

Een eigenschap van Scarlett is dat zij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Versie 1 en 1.5 van Scarlett zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was Scarlett 1.5 deel van het Europese Action Force van Palitoy. Een Scarlett in totaal andere kleuren ('Quarrel') was ook verkrijgbaar in de Action Force lijn als piloot van de Rapid Fire Motorcycle.

Multimedia