Net als de latere versie voor het jaar 1989 werd in de folder Nieuwe Collectie het speelgoed voor het jaar 1988 in een combinatie van diorama's en stripfragmenten gepresenteerd. Voor zover bekend bestaat deze folder alleen in het Nederlands en werd in elk geval mee verpakt in stripboeken.

Naast alle in 1988 verkrijgbare actiefiguren wordt onder andere melding gemaakt van Serpentor met zijn Air Chariot, Thunder Machine, STUN, Killer WHALE, Dragonfly, Snow Cat en Devilfish.

Duke en Snow Job staan afgebeeld als passagiers van de Snow Cat, maar waren geen deel van het G.I. Joe assortiment in België en Nederland. Het actiefiguur Gifslang wordt in deze folder per abuis Adder genoemd. Als passagiers van de Thunder Machine worden Baco en Torch getoond, de eerstgenoemde in een vormgeving die de winkelschappen niet zou halen en de laatstgenoemde die niet tot het assortiment behoorde in onze landen. In tegenstelling tot Fokker G wordt Rode Baretten getoond als piloot van de Rattler.

De achterzijde presenteert diverse bestelacties waaronder de Nederlands ondertitelde VHS 'De neergestorte satelliet' (die ook in een combiactie werd aangekondigd op de eerste catalogus van 1988). Vrijwel al deze bestelacties vind je ook terug op de tweede catalogusposter van 1988.

Multimedia