Mailing Hoofdkwartier 28 juni 2021

Gepubliceerd op 16 juli 2021 om 14:09

Beste rekruten!

Zomaar een zomerse dag in het midden van het land...? Vergeet het maar! Het Gelderse Deest was het decor van een geweldige meeting van G.I. Joe fans - gecombineerd met de viering van de verjaardag van Rob Arts. Het was een dag die ik in elk geval niet snel zal vergeten. Tien verzamelaars uit alle windstreken van het land waren van de partij en ik ben daar trots op!

Rob was terecht het feestvarken. Want iemand die zoveel goodwill creëert en zich dusdanig inzet voor GIJoe.nl en haar facebookpagina, daar kom je graag gebak bij eten. Om van een heerlijke barbecue nog maar te zwijgen... Alles was uitstekend verzorgd, Ankie, de partner van Jerry uit het verre Zeeuws-Vlaanderen was ook paraat om Rob een handje te helpen met de barbecue. Jerry zorgde ondertussen, met al zijn DJ-talent, voor de 'muzikale omlijsting'.

Ik vond het geweldig om Rob en zoon Lee weer te zien, maar ook Ronald Hof, een van de grote steunpilaren tijdens de vroege jaren 2000 voor de website. Ronald was helemaal uit Den Haag gekomen. Op aanraden van Ronald was ook verzamelaar Mark van de partij. Maar er waren natuurlijk meer verzamelaars waarvan ik nu eindelijk het gezicht zag, en het zijn stuk voor stuk kanjers die elkaar wat gunnen als het om verzamelen gaat. Zoals Yuri het al zei: "Bij verzamelen vind ik het belangrijk dat we een prijs vinden waar we allebei gelukkig mee zijn." Nuff said. Robs zoon Lee was veruit de jongste aanwezige, maar zat nooit met zijn mond vol tanden als het om G.I. Joe ging!

Vrijwel iedereen had vele complete actiefiguren en voertuigen meegenomen, om nog maar te zwijgen van DVD's, accessoires, blauwdrukken, folders, Panini-stickers, filecards, strips, posters, andere speelgoedlijnen... het leek wel op de Verzamelaarsbeurs, ik ben dan ook als verzamelaar zeer geslaagd en ik was de enige niet.

Zo had Yuri een doos vol met Euro exclusives bij zich, zoveel heb ik er nog nooit bij elkaar gezien. Jerry had een mooi aantal DVD-boxen bij zich, waarvan ik nu de gelukkige eigenaar ben. Dave, die ik had opgepikt in Nijmegen-Dukenburg, kocht van Jerry een fraai exemplaar van de D.E.M.O.N. Rob en Ronald waren druk bezig met het uitwisselen van accessoires. Ben had een Thunderclap meegenomen, en hij heeft hem bij Rob thuis gelaten! Ik kon Ben gelukkig maken met diverse complete actiefiguren, en Hurricane Hordak maakt nu het huis van Rob onveilig! Ronald kocht een fraai exemplaar van Eels v2 bij Yuri.

Er waren nog veel meer aankopen, teveel om op te noemen eigenlijk. En had ik al verteld dat Rob bijzonder toepasselijke cadeaus kreeg? Yuri heeft zelfs een custom speciaal voor Rob gemaakt van... Major Bludd. Met bijpassend filecard! Ook de andere aanwezigen hadden mooie cadeaus bij zich, zoals Ben die een groot pak met cardbacks en dossiers van de 25th Anniversary serie had meegenomen. Ook waren er 'donaties' voor onze website in de vorm van papierwerk dat nog niet op de site stond. Dank je wel daarvoor, Yuri!

Maar dat was nog niet alles. Ik heb de gasten ook getrakteerd op een quiz van 20 vragen rond het thema G.I. Joe, en er rolden pardoes twee winnaars uit, Ben en Ronald, die de hoofdprijs van 20 euro hebben gedeeld. Daarna gingen we als een speer naar Robs huiskamer, waar we allemaal naar Oranje hebben zitten kijken. Dat ze onderuit zijn gegaan is de enige smet op deze mooie dag.

Deze mooie meeting schreeuwt om nakomelingen. Ik kan alleen maar zeggen: bedankt voor de gastvrijheid, bedankt voor jullie komst en wat jullie allemaal hebben meegenomen, en bedankt voor deze eerste GIJoe.nl meeting, een die we geen betere hadden kunnen wensen!

Op GIJoe.nl en Facebook worden binnenkort foto's van de meeting geplaatst!

Disk is overigens blij om te melden dat de Cobra's de meeting niet hebben kunnen infiltreren.

Stay safe, en YoJoe,

Marcel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.