G.I. Joe Comics by Allor, Evenhuis & Peer - Meet the cast

Gepubliceerd op 7 april 2021 om 10:00

Na 10 issues en de One Shot "Castle Fall" kan ik met recht zeggen dat ik fan ben van de comic G.I. Joe die wordt geschreven door Paul Allor, veelal wordt getekend door Chris Evenhuis en de kleuren worden verzorgd door Brittany Peer. Ieder issue wordt je weer meegenomen in de beleving van een ander figuur en dit lijkt geenszins op de verhaallijn zoals we dat uit de oude of nieuwe reeks van Larry Hama kennen, A Real American Hero. Ik kijk dan ook uit naar ieder volgend deel dat zal verschijnen.

Het is geweldig te lezen hoe het G.I. Joe team als ondergronds verzet opereert in een wereld waar Cobra de heersende macht is. Dat is wel even anders dan we gewend zijn. En ook de figuren zijn anders, soms volledig of zelfs nieuw, maar met voldoende raakvlak om de band met het Joe-universum te behouden. De tekeningen zijn strak en de kleuren zijn schoon. Echt een staaltje vakwerk van de bovenste plank!

Ieder issue kunnen we aan het eind van het avontuur twee dossiers lezen van de prominente karakters uit dit deel. En na 22 dossiers is het de hoogste tijd om een overzicht te maken van al deze helden en schurken. Waar we al eerder de concept art netjes op een rij hadden gezet, doen we dan nu met de dossiers. Hopelijk genieten jullie daar net zo van als dat wij dat doen.

Mocht je de comic nog niet hebben gelezen, dan kun je in april de TPB (TradePaperBack) met alle tot nu toe verschenen issues kopen. Deze heet  World on Fire en is onder andere te koop bij Bol.com

Yo Joe!!! 👊🏽

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.