European Joes - G.I. Joe website uit de lage landen

Gepubliceerd op 16 oktober 2020 om 16:00

www.europeanjoes.com is een website uit de lage landen en daar houden we bij GIJoe.nl wel van! Nu is de ene website de andere niet en het verschilt nogal in kwaliteit per website. Maar dit is een toppertje, eentje om in de gaten te houden. Het zijn goede artikelen ondersteund door hoogwaardige foto's. Het is in goed geschreven Engels, maar dat mag voorbde meeste bezoekers van onze website geen obstakel vormen.

Vandaag besprak deze Belg de retro lijn van G.I. Joe, vers over laten komen vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het bijzondere aan dit artikel is dat hij ook beschouwt waarom we eigenlijk G.I. Joe verzamelen. En eerlijk gezegd kan ik me daar wel in vinden...

Afgelopen weekend was mijn zoontje jarig en je kunt wel raden wat hij voor zijn verjaardag kreeg... G.I. Joe... Maar niet de vintage waar papa zo verzot op is, maar Spy Troops en G.I. Joe Vs. Cobra uit 2003-2004. Veel te nieuw zou mijn gevoel zeggen, maar hij geniet er net zo van als ik deed in mijn jeugd van wat we nu vintage noemen. De voertuigen maken geluid, er zit meer detail in de voertuigen en figuren en ze hebben een berg aan accessoires! De helmpjes die op en af kunnen zijn helemaal favoriet. Ik kan er niet omheen toe te geven dat een Storm Shadow van The Rise of Cobra er veel gelikter uit ziet dan de eerste versie van midden jaren '80, maar toch blijft mijn hart bij vintage liggen. Hoe dat kan? De hang naar vroeger waar het veilig was en je geen zorgen had. En dat oude plastic in mijn hand brengt me weer even terug naar die tijd. Even geen zorgen, even nergens anders aan hoeven denken, pure nostalgie. 

Maar genoeg over de psychologie van verzamelen, op naar de review van wave 1 uit de retro lijn door European Joes!

Yo Joe!!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.