G.I. Joe Filecards - George Vega Art Interview

Gepubliceerd op 29 september 2020 om 16:30

Maak kennis met George Vega, een kunstenaar die veel geweldige G.I. Joe art maakt, naast al zijn andere kunstwerken van Transformers en Masters of the Universe, om maar een paar titels te noemen. Onlangs plaatste ik een artikel over zijn kunst en wees erop dat dit te koop is. Recent heeft hij een boek uitgebracht met de titel GV POP 80s Vol. 2 - The Art of George Vega, inclusief enkele van zijn meest geweldige werken!

Tijdens mijn zoektocht op zijn Twitter-feed vond ik een aantal geweldige G.I. Joe-kunstwerken van jaren geleden! Hij noemde ze "Filecards" en ik vroeg me af wat hiervan de bedoeling was. Dus ik benaderde hem en vroeg of ik deze afbeeldingen kon posten en hem enkele vragen kon stellen ter ondersteuning van dit artikel. Hij stemde toe en stuurde me prompt alle afbeeldingen in hogere resolutie. Dus hieronder kunt u ten volle van deze afbeeldingen genieten en ons gesprek over zijn werk op deze filecards en meer lezen...

Alle interviews kunnen in twee talen worden gelezen. Nederlands in het witte vlak, Engels in het blauwe vlak. Dit hebben we gedaan om de leesbaarheid te vergroten. Gezien in de blauwe vlakken geen links te plaatsen zijn kunnen deze worden aangeklikt in de Nederlandse tekst.

Enjoy en Yo Joe !!!

 

Hoi George,

Allereerst heel erg bedankt voor dit interview over de filecards en meer... We waarderen dit enorm en het is een eer om je als gast in ons online magazine te hebben! 🙏🏼❤🔥

Kun je iets vertellen over wat het doel, de bedoeling, de intentie van deze afbeeldingen voor jou was?

"Ten eerste werd het gedaan uit liefde voor het pand. Ik wilde mezelf een doel geven om iets iconisch te herontwerpen en tegelijkertijd te behouden wat hen uniek maakt en ze niet helemaal opnieuw uit te vinden. En op een professioneel niveau om te laten zien mensen op sociale media wat ik kan doen, maar misschien is dat vanzelfsprekend."

 

Ik denk dat je het op beide fronten geweldig hebt gedaan!

Liefde voor het merk zeg je. Wat betekent G.I. Joe voor jou? Heb je jeugdherinneringen aan het speelgoed, de tekenfilms of de strips waardoor je besloot deze illustraties te maken?

"G.I. Joe was mijn eerste obsessie uit mijn kindertijd. Ik herinner me de eerste keer dat ik mijn eerste paar "joes" zag. Het was een blauwe Cobra Guard en Duke. Ik hield van de kunst op de verpakkingen (Hector Garrido) en de figuren natuurlijk."

 

Had of heeft Hector Garrido enige invloed op jou als kunstenaar?

"Ja, dat heeft hij, maar niet stilistisch aangezien ik momenteel niet schilder of een schilderachtige stijl heb. Ik heb dingen in dezelfde stijl gedaan en ik vind het geweldig maar ik werk graag meer met potlood en inkt. De grootste invloed die ik heb is dat wanneer ik iets zie dat een personage in een pose laat zien of als ik dat als een opdracht moet doen, het net zo cool moet zijn als het ongelooflijke werk van Hector. Ook die kunst op de kaarten is een van mijn vele invloeden om een artiest te worden."

 

Kunt je een van je andere invloeden benadrukken?

"Slechts een andera? Ik zou moeten zeggen The GOAT, Frank Frazzetta!! Zijn vermogen om de menselijke vorm te tekenen, inkttekeningen en natuurlijk zijn geweldige schildervaardigheden."

 

Heb je iets gerelateerd aan G.I. Joe dat je misschien bewaard hebt of tot op de dag van vandaag verzamelt? Of misschien andere speelgoedlijnen?

"Ik heb veel van de originele collectie uit mijn kindertijd, maar in de loop der jaren heb ik meer gekocht. Ik hoop op een dag de volledige figurencollectie tot 1987 compleet te maken."

 

Heb je grote gaten in je collectie?

"Er zijn er een paar missend bij ieder jaar om het compleet te maken, dus ja, veel gaten. Maar het grootste gat is 1983, Ik heb louter Short Fuze en Rock N Roll van de gehele jaargang."

 

Enige speciale items die bovenaan je wensenlijst staan?

"Scarlett zou geweldig zijn. Die vrouw mis ik nog uit de speelgoedlijn.

Voertuigen verzamel ik niet echt, Maar ik ben een W.H.A.L.E. aan het bouwen door onderdelen voor een acceptabele prijs te kopen. Deze compleet maken zou geweldig zijn."

 

Nu door naar uw Filecards.

Om een paar voorbeelden te geven, je hebt de karakteristieke wollen muts weggedaan waar Shipwreck om bekend staat. Je laat ook Destro's handen zien, iets dat nog nooit bij zijn actiefiguren is gezien. En je gaf Scarlett een cape en Lady Jaye een lange paardenstaart terwijl je de paardenstaart van Buzzer weghaalde. Kunt je ons vertellen wat je motivatie was voor deze veranderingen?

"Ik had echt geen motivatie om die dingen te veranderen, maar het is meer alsof het gewoon is gebeurd en ik vond het leuk. Ik denk dat het belangrijk is om bepaalde dingen die belangrijk zijn zoals kleur, vorm of accessoires te behouden. Wat de personages betreft, is Shipwreck een zeeman in het algemeen, dus benadrukte ik de look van de zeekapitein, Destro laat altijd wat huid zien, Scarlet is ook een geweldige Sniper, dus ik gaf haar een pancho. Lady Jaye en Buzzer hebben in feite een kapselverandering ondergaan."

 

Je hebt Cobra Commander een legendarische helm gegeven, ik vind het geweldig! Hoe kwam je op dit idee?

"Blij dat je het leuk vindt! Ik heb hier heel hard aan gewerkt en als je Destro's masker ziet, is het gefacetteerd, dus ik wilde ook wat randen toevoegen aan de helm van Cobra Commander."

 

En je hebt een anti-tank B.A.T. gemaakt, welke er geweldig uitziet! Hoe ben je op dit concept gekomen? Ze zouden hier een actiefiguur van moeten maken!

"Ik hou van "zwaargewichten" zoals de Hulk of Juggernaut van de strips en wilde iets doen met het B.A.T.-ontwerp. Dus ik dacht: waarom zou ik ze niet uitrusten voor specifieke taken op het slagveld. Deze is duidelijk zwaar gepantserd en zou tanks tegenhouden."

 

Dit is een gemakkelijke, denk ik, maar wat betekent A.M.B. op de "kleine vriend" van Bazooka?

"Anti-Tank Mobile Bot. De extra vuurkracht die Bazooka nodig heeft om die verdomde Cobra Hiss-tanks en Anti-Tank BAT's uit te schakelen. Wederom specifieke taken voor het slagveld."

 

Is er een kans dat er in de toekomst een herontwerp van een ander personage verschijnt? Major Bludd bijvoorbeeld?

"Ja, ik heb er zoveel die ik zou willen doen, Major Bludd, Storm Shadow, Alpine, Lowlight, Doctor Mindbender, Torpedo, Zarana, Cobra Viper, zo even uit mijn hoofd! Heh!"

 

Je hebt een afdruk te koop van Snake-Eyes en Storm Shadow in gevecht, die te zien is in ons eerdere artikel, kun je ons vertellen wat het kost en wat mensen voor hun geld krijgen?

"Ik heb het als een afdruk van 11x17 in mijn Etsy-winkel staan. Wordt overal naartoe verzonden, maar de verzendkosten variëren. Het staat op zwaar karton, dus geen dun spul."

Dit kun je hier bekijken.

 

Ik zou je ook willen vragen naar je boeken GV POP 80's Vol. 1 & 2. Doordat het Kickstarter-project voor Vol. 2 een succes was, zal het de komende dagen of weken naar de fans worden verzonden. Opgewonden?

"Zo opgewonden maar ook gretig om met het werk te beginnen. Ik heb pakketten om in te pakken en tekeningen om in het boek te doen. Ik heb daar een speciale functie, de eerste pagina is leeg, dus ik kan een personage voor je tekenen."

 

Kun je ons wat meer vertellen over wat ze kunnen verwachten?

"Deze Kickstarter was niet alleen succesvol, maar we hebben ook 2 stretchgoals gehaald. We ontgrendelde een miniprint van de Snake-Eyes en Storm Shadow-strijd en een set van 4 stickers . Ze krijgen dus een digitale kopie, een fysieke kopie en wat ik eerder vermelde."

 

Vol. 1 is verkrijgbaar in jouw online winkel, zal Vol. 2 ook beschikbaar zijn voor mensen buiten het Kickstarter-project om?

"Ja, en ik neem pre-orders aan en heb pakketten beschikbaar, bijvoorbeeld Vol 1 & Vol 2 met een schets in een van hen. Ik heb ook print- en minidrukpakketten beschikbaar."

 

En gezien ze allebei een succes waren, is er een Vol. 3 waar fans zich op kunnen verheugen?

"Ja zeker, ik zal ze doen totdat ik het gevoel heb dat ik echt de jaren '80 heb gedekt, en dan misschien GV Pop 90s?! Hah!"

 

Nou, ik zou maar door en door kunnen gaan met het stellen van vragen, maar ik denk dat onze lezers na het lezen van dit interview een mooi beeld zullen hebben van de kunstenaar George Vega. Dus ik wil je nogmaals bedanken, het was geweldig om met je te praten en ik hoop dat we dit in de toekomst opnieuw zouden kunnen doen. Is er een bericht waarmee je wilt afsluiten?

"Ik zou willen zeggen dat deelname aan Kickstarters en steun voor niet alleen mij, maar alle artiesten zoals ik, een levensader is in deze huidige wereldwijde pandemische situatie. We hebben momenteel geen conventies, dus shoppen in onze online winkels is een enorme hulp. Dus als je kunt en ik weet dat de tijden zwaar zijn, maar koop wat kunst, koop wat prints, steun een Kickstarter of twee. Ik ben iedereen dankbaar die tijd besteedt aan het bekijken van mijn kunst in een tijd dat er zoveel te zien is. Ik waardeer dat enorm."

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.