Spirit was deel van de derde reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1984. Hij zou tot 1986 in de winkelschappen liggen.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 drie andere versies van Spirit: de Marauders-versie (1989), versie 3 (1992) en versie 4 (1993).

Het ontwerp van Spirit zou voor die tijd niet met andere actiefiguren gedeeld worden, tot zijn volledige ontwerp zou terugkeren bij de Marauders-versie. Een eigenschap van Spirit is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Er bestaan een aantal varianten van Spirit. Het is bekend dat het rode embleem op zijn rechterbovenarm in grootte verschilt. Ook zijn zijn groene accessoires verkrijgbaar geweest in twee verschillende tinten. Zijn dossier kent twee versies, elk met een andere intro van de onderste alinea.

Spirit is nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel zou een Spirit in compleet andere kleuren exclusief in Europa verkrijgbaar zijn.

Het dossier is bijgedragen door Phil Sheehan.

Multimedia