Roadblock was deel van de derde reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1984. Hij zou tot 1986 in de winkelschappen liggen.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 zes andere versies van Roadblock: versie 2 (1986), Tiger Force Roadblock (1988), versie 4 (1992), versie 5 en versie 6 (1993) en versie 7 (1994).

Het ontwerp van Roadblock bestaat uit onderdelen die niet gebruikt werden voor eerdere actiefiguren. Wel zou zijn volledige ontwerp terugkeren bij de Tiger Force-versie. Zijn benen keren terug bij Starduster. Een eigenschap van Roadblock is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Er bestaan meerdere varianten van Roadblock, waarbij zijn groenkleurige uitrusting verkrijgbaar was in helder groene of wat matter groene kleur. Van de laatstgenoemde is bekend dat na verloop van tijd een rode vloeistof vrijkomt, dit is echter makkelijk te verwijderen.

Roadblock is nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was hij deel van het Europese Action Force van Palitoy.

De verpakking is bijgedragen door Phil Sheehan.

Multimedia