Recondo was deel van de derde reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1984. Hij zou tot 1986 in de winkelschappen liggen.

Er bestaat tot de Amerikaanse telling van 1994 één andere versie van Recondo, als piloot van Tiger Fly (1988).

Het ontwerp van Recondo bestaat uit delen die niet eerder gebruikt zijn voor andere actiefiguren, maar zijn volledige ontwerp zou terugkeren voor de Tiger Force-versie uit 1988. Recondos borst en middel zouden ook worden gebruikt voor versies van Starduster.

Een eigenschap van Recondo is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Er bestaan meerdere varianten van Recondo, waarbij het patroon en kleur van de camouflage op zijn broek verschilt. Er bestaat ook een klein verschil in de felheid van zijn accessoires.

Recondo is nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was hij deel van het Europese Action Force van Palitoy als piloot van de Silent Attack. Recondo zou ook verkrijgbaar zijn in de vierpaks.

Het dossier van Recondo is bijgedragen door Phil Sheehan.

Multimedia