Blowtorch was deel van de derde reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1984. Hij zou tot 1986 in de winkelschappen liggen.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 geen andere versies van Blowtorch.

Het ontwerp van Blowtorch zou niet gedeeld worden met andere actiefiguren. Een eigenschap van Blowtorch is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Er bestaan meerdere varianten van Blowtorch: één heeft donkere ogen en wenkbrauwen en een kortere nek, één heeft lichte ogen en wenkbrauwen die qua kleur overeenkomen met zijn haar en heeft een kortere nek. Tenslotte is er een variant met lichte ogen, wenkbrauwen en een langere nek.

Ook bestaan er twee verschillende vlammenwerpers: één is gemaakt van hard plastic, de ander is iets langer en van buigbaar plastic. De kleur van de vlammenwerper komt in lichtgroen of wat meer matter groen. Van de laatstgenoemde is bekend dat na verloop van tijd een rode vloeistof vrijkomt, dit is echter makkelijk te verwijderen.

Er bestaan twee verschillende helmen: één heeft gaatjes in de zijkanten, de andere heeft dat niet.

Blowtorch is nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was hij deel van het Europese Action Force van Palitoy.

Het dossier is bijgedragen door Phil Sheehan.

Multimedia