Tripwire was deel van de tweede reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1983. Hij behoorde tot de eerste reeks actiefiguren met volledig beweegbare armen (swivel arms) en zou tot 1985 in de winkelschappen liggen.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 twee andere versies van Tripwire: de Listen 'n Fun versie uit 1985 en de Tiger Force versie uit 1988. Alle lichaamsdelen van de oorspronkelijke Tripwire zouden gedeeld worden met die twee versies.

Een eigenschap van Tripwire is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen. Er bestaan twee versies van het insigne op zijn rechterarm, de ene dikker bedrukt dan het andere.

Halverwege jaren '80 maakte Tripwire samen met Torpedo en Snow Job deel uit van een triopak mail-in van J. C. Penney's.

Tripwire is nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was hij deel van het Europese Action Force van Palitoy, in originele kleuren, maar ook in zwart-grijze kleuren als Blades van de SAS FANG. Blades zou, met andere accessoires, verkrijgbaar zijn als exclusief Convention figuur in 1992.

Het dossier is bijgedragen door Marcel Kersten.

Multimedia