DEMON was samen met Steltloper onderdeel van de vierde Belgisch-Nederlandse G.I. Joe speelgoedreeks, en verkrijgbaar van 1990 tot en met 1991. Eerder in 1988 had dit voertuig zijn debuut gemaakt in de Verenigde Staten als lid van Iron Grenadiers, met de piloot onder de naam Ferret. Ook Franstalig België kent hem als Ferret.

Het voertuig is volledig identiek aan de Amerikaanse uitgave. Er bestaat geen andere versie van DEMON of Steltloper in België en Nederland.

Multimedia

Het artwork ontwerp is identiek aan de Amerikaanse verpakking. In de Verenigde Staten wordt aan de verpakking duidelijk dat het om een voertuig uit de reeks van Destro's IJzervreters gaat, terwijl dit niet het geval is voor de verpakking uit de Benelux.

De naam DEMON wordt op de Amerikaanse verpakking verklaard als 'Dual Elevating Multi-Ordnance Neutralizer', terwijl deze informatie niet wordt vermeld op de verpakking uit de Benelux. 

Afgebeeld op de verpakking staat ook Destro's Despoiler, terwijl deze afzonderlijk werd verkocht.

Zoals bij alle voertuigen van de vierde jaargang werd het dossier in de doos verpakt, en niet meer afgebeeld op de achterzijde.

Beide dossiers en blauwdrukken zijn bijgedragen door Ronald Hof.