Home » Speelgoed » Nederland en België » 1990 » Despoiler

Despoiler was samen met Destro als lid van Destro's leger van IJzervreters onderdeel van de vierde Belgisch-Nederlandse G.I. Joe speelgoedreeks, en verkrijgbaar van 1990 tot en met 1991. Eerder in 1988 had dit voertuig zijn debuut gemaakt in de Verenigde Staten als lid van Iron Grenadiers. Franstalig België kent hem als Destro et son jet.

Voertuig en Destro zijn volledig identiek aan de Amerikaanse uitgave. Er bestaat een variant waarbij de gouden delen van het voertuig metallic goud in plaats van bronsgoud zijn.

Er bestaat geen andere versie van Despoiler in België en Nederland. Er bestaan wel meerdere versies van Destro in België en Nederland. Eerst als Destro uit het jaar 1987, daarna als Destro (Battle Force) en Destro (Astro Brigade) uit 1994.

Multimedia

Het artwork ontwerp is identiek aan de Amerikaanse verpakking. In de Verenigde Staten wordt aan de verpakking duidelijk dat het om een voertuig uit de reeks van Destro's IJzervreters gaat, terwijl dit niet het geval is voor de verpakking uit de Benelux.

Zoals bij alle voertuigen van de vierde jaargang werd het dossier in de doos verpakt, en niet meer afgebeeld op de achterzijde.

Nederlandse en Franse dossier en de blauwdrukken bijgedragen door Ronald Hof.