Samuel L. Jackson, Nick Fury, Larry Hama, Fury Force, G.I. Joe - Is de cirkel rond?

Gepubliceerd op 24 april 2021 om 07:00

Is de cirkel rond?

Jesse, van het ons welbekende JLS Comics, deelde op Twitter een foto van Samuel L. Jackson (Marvels Nick Fury) in een stripachtig Nick Fury t-shirt, geïnspireerd op het krachtige explosie-effect van de legendarische Hector Garrido! Deze foto heeft Jackson zelf op zijn Instagram gedeeld. Met recht is dit een B.A.D. MOFO shirt te noemen! Jesse stelde in de Tweet dat met dit shirt de cirkel rond is. G.I. Joe stamt af van een Nick Fury "Fury Force" concept en met dit shirt in G.I. Joe stijl is daarmee de cirkel inderdaad rond. 

En dat klopt, al zal velen dit niets zeggen... Daarom heb ik besloten om een stukje G.I. Joe geschiedenis van de minstens zo legendarische Larry Hama met jullie te delen. Dit doe ik door integraal een artikel van CBR.com te vertalen in het Nederlands, hier deel 1 en deel 2, want beter kon ik het niet vertellen.

Een stukje G.I. Joe geschiedenis... 🙏🏼❤🔥

Enjoy en Yo Joe!!! 👊🏽

 

Hoe een Nick Fury-team in plaats daarvan G.I. Joe: A Real American Hero werd!

In hun laatste kijk op nooit gepubliceerde stripverhalen, kijkt CSBG naar een pitch voor een Nick Fury Jr. elite-vechtmacht die in plaats daarvan is geëvolueerd tot G.I. Joe.

Door Brian Cronin (2018)

In Nothing Was Delivered kijken we naar aangekondigde stripboekprojecten die nooit tot stand zijn gekomen. We zullen proberen erachter te komen WAAROM ze niet zijn uitgekomen. Ik weet zeker dat jullie allemaal heel veel voorbeelden van stripboekprojecten zoals deze kennen, dus voel je vrij om me te schrijven op brianc@cbr.com om me wat te vertellen voor toekomstige columns.

Vandaag zullen we bekijken hoe een door Larry Hama voorgestelde spin-offserie van Nick Fury uiteindelijk G.I. Joe: A Real American Hero is geworden.

Jim Steranko's run op Strange Tales en dan Nick Fury, Agents of SHIELD, is het werk van legendes.

Steranko is (en was) een genie in verhalen vertellen en de combinatie van briljante kunstwerken en innovatieve verhalen (vooral voor die tijd) gemaakt voor iconische stripverhalen.

Hier zat het probleem. Strange Tales was geweldig ...

 

En de doorlopende serie was net zo goed...

 

Maar de overgang van het maken van de helft van een gewoon stripboek naar het plotseling maken van een VOLLEDIG stripboek was te veel voor Steranko en hij verliet de serie. Het bleek dat, hoewel Nick Fury en SHIELD zeker interessant waren, het leek alsof Steranko zelf het echt belangrijke onderdeel was.

Dus de serie eindigde uiteindelijk zonder zijn tussenkomst. Tegen het einde van de jaren zeventig had Fury al een tijdje geen eigen serie meer gehad. Dit leidde ertoe dat Larry Hama een nieuwe kijk op de serie bedacht.

Het bleek dat dit precies op hetzelfde moment was dat Hasbro naar Marvel kwam om te zien of Marvel met Hasbro kon samenwerken bij het maken van het achtergrondverhaal voor een nieuwe speelgoedlijn.

Jim Shooter herinnerde zich de situatie jaren geleden op zijn blog:

"Editor Larry Hama had gewerkt aan een reactivering van Nick Fury. Hij had veel ideeën. Fury als het hoofd van een uiterst geheime elite-aanvalsmacht, een ondergronds hoofdkwartier onder de vertrekken van de aalmoezenier. denk ik. Hoe dan ook, hij had veel dingen lopen. Op een gegeven moment had hij me verteld waar hij aan werkte. Maar ik denk niet dat het al klaar was om te gaan, en we hadden ons er nog niet aan toegezegd - dat wil zeggen, ik had geen nieuwe projectmemo verspreid en het gepland.

Een paar dagen na zijn noodlottige ontmoeting met Hassenfeld, vroeg Galton me om hem te vergezellen naar een ontmoeting met Hasbro.

Het was ergens in het centrum. Niet bij Hasbro's speelgoeddistrictskantoor. Weg van het centrum. Ik weet het niet meer precies. De kantoren van hun advocaten? Ik weet het niet.

Hoe dan ook, er waren een paar mensen van Hasbro aanwezig, jongens-speelgoed execs. Bob Prupis was daar, denk ik. Kan het mis hebben. Ik denk niet dat er iemand van Giffin-Bacal was. Kan het mis hebben. Ze wilden allemaal graag de hoofdredacteur ontmoeten die Galton blijkbaar zeer had aangeprezen.

Ze lieten me zien wat ze hadden. Een logo: “G.I. JOE, A Real American Hero." Dat was het zo'n beetje. Ze wilden de grote pop niet nieuw leven inblazen. Ja, ik weet dat het verboten was om het woord 'pop' te gebruiken, en dat deed ik niet in hun bijzijn. Ze dachten aan figuren van drie en drie kwart inch, zoals de Star Wars-figuren, maar daar waren ze het nog niet over eens. En ze wilden een lijn figuren, niet slechts één. Iemand zei: 'Dus behalve G.I. JOE, hebben we G.I. George, G.I. Fred…?

Ik zei hoe zou het zijn als “G.I. JOE” ​​de codenaam is voor de groep? Bel G.I. JOE? " Dat vonden ze leuk. Ik zei ook dat het een antiterroristenteam moest zijn. Geen 'oorlogsspeelgoed'. Dat was voor iedereen duidelijk, denk ik.

Ze waren verkocht. Ze wilden dat we verder gingen en een concept ontwikkelden. Iedereen schudde elkaar de hand en Galton en ik namen een taxi terug naar de stad.

Later hebben Marvels licentie- en zakenmensen de deal uitgewerkt. Daarover later meer.

Terug bij de Marvel ging ik rechtstreeks naar Larry's kantoor. Hij, met zijn militaire achtergrond, was de voor de hand liggende keuze om het zware werk te doen. Ik heb hem verteld wat er was gebeurd. Hij dacht, en ik was het ermee eens, dat veel van wat hij al voor Nick Fury had bedacht, voor het project kon worden aangepast."

Fury Force was een elite team dat verborgen had geleefd onder Chaplain's kwartier.

It werd geleid door Nick Fury's zoon, Nick Fury Jr.

Larry Hama omschreef meer van het concept jaren geleden:

"Er waren veel overblijfselen van het ‘Fury Force’ -concept dat ik destijds voor Marvel had ontwikkeld. Het hele idee van een geheime basis onder een garage bijvoorbeeld. Ik had zelfs een personage van het type "Snake-Eyes", dat niet sprak, zijn gezicht bedekt had met een kap en een mysterieus huurmoordenaarstype was. Hij droeg een pump shotgun en een commandomes in zijn laars en was eigenlijk geïnspireerd door het personage Pahoo-Ka-Ta-Wah (Wolf Who Stands in Water) uit de oude ‘Yancy Derringer’ tv-show."

Hier is het hele team...

 

En hier is Nick Fury Jr...

 

Hier is een vrouwelijk lid van het team...

 

Zoals Larry hierboven opmerkte, werd dit in plaats daarvan duidelijk G.I. Joe: A Real American Hero...

 

En grappig genoeg, decennia later, introduceerde Marvel in feite Nick Fury, Jr...

 

Als iemand een suggestie heeft voor een andere interessante stripserie die nooit is gepubliceerd, laat het me dan weten via brianc@cbr.com!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.