Tutorials om dioramas te maken - Deel 1 - G.I. Joe Fotografie maand

Gepubliceerd op 14 juli 2020 om 15:10

Je kunt jouw G.I. Joe figuren en voertuigen prima op de gevoelige plaat vastleggen door ze op een tafel voor een witte muur te plaatsen en de foto te schieten. Wanneer je het allemaal iets meer uitstraling wilt geven kun je het plastic speelgoed ook mee naar buiten nemen de natuur in. Niets is zo mooi als een soldaat in zijn natuurlijke habitat te fotograferen. 

Maar het Nederlandse weer kan weerbarstig zijn. Wind, regen, sneeuw, zon... en had ik wind al genoemd? Allemaal factoren die ervoor kunnen zorgen dat jouw plaatje niet uit de verf komt zoals je dat eigenlijk voor ogen had. Een manier om dit "probleem" te tackelen is binnenshuis zelf een setting bouwen die de uitstraling van buiten heeft. Dit noem je een diorama. Daar kun je het speelgoed vervolgens in plaatsen en je krijgt het plaatje zonder dat de wind je figuren omver blaast, de regen je camera naar het graf loodst of de zon een overbelichting voor je foto veroorzaakt.

Maar het maken van een mooie diorama is weer een kunst op zich. Alleen daar zouden we al een speciale maand aan kunnen besteden... Maar omdat het direct verbonden is met het fotograferen van speelgoed, integreren we dit gewoon in de G.I. Joe fotografie maand! Vandaar dat ik vandaag een aantal video's plaats over het maken van de zogenaamde props, de attributen die je in je dioramas kunt gebruiken. Barricades, zandzakken, een houten huisje... Dat en nog veel meer (b)lijkt kinderlijk eenvoudig te maken wanneer je onderstaande 10 video's bekijkt.

Dus laat die innerlijke creabea ontwaken en we wensen je veel plezier!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.