1990 Benelux folder fotoanalyse - G.I. Joe fotografie maand

Gepubliceerd op 1 juli 2020 om 22:49

In de maand van de G.I. Joe fotografie gaan we verder met 2 video's van Paul en Ian die samen een grondige analyse loslaten op de reclame folder voor de Benelux uit 1990, SOS Cobra Gevaar. Dit was niet zo maar een folder. Dit was een boekje met foto's van geweldig mooie diorama's om de figuren en voertuigen, die dat jaar te koop waren, aan de kinderen te presenteren. Zelfs de teksten waren amusant om te lezen. Voor menig kind uit de lage landen papierwerk om avond na avond versleten te kijken, zo mooi.

In de wereld van de G.I. Joe fotografie is die schoonheid ook niet onopgemerkt gebleven, vandaar de analyse van deze twee heren. Ze bespreken foto voor foto wat ze ervan denken, hoe de belichting was, wat voor een materialen werden gebruikt voor de settings, wat de kracht was van de poses van de figuren of juist de combinatie van bepaalde figuren in die setting en dat soort zaken. Ze gaan er diep op in en maken af en toe ook nog een leuk uitstapje. Ze bepalen wat hun persoonlijke top 3 is per video en kiezen uiteindelijk welke foto hun definitieve favoriet is van het hele boekje. Maar de foto's zijn zo sterk, dat wanneer je het hen een dag later zou vragen de resultaten geheel anders zouden zijn. En dat vind ik zeer begrijpelijk.

Hopelijk genieten jullie net zo van deze video's als ik dat heb gedaan. Ik vond het heerlijk om ondergedompeld te worden in een wereld die niet de mijne is en een professionele blik mee te krijgen op een boekje dat mijn jeugd heeft gedomineerd.

Morgen weer verder met de G.I. Joe fotografie maand!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.