Toy Polloi - Restauratie van de G.I. Joe Killer W.H.A.L.E. Hovercraft

Gepubliceerd op 29 juni 2020 om 09:00

Toy Polloi heeft inmiddels 3 video's gemaakt die laten zien hoe hij verschillende onderdelen van de G.I. Joe Killer W.H.A.L.E. Hovercraft restaureert. 

Niets is meer zonde dan dit vintage speelgoed in de kliko te dumpen omdat het stuk is en/of onderdelen mist. Voor de handige Harry's onder ons natuurlijk een koud kunstje om een euvel hier of daar te verhelpen, maar voor de gemiddelde Nederlander met 2 linker handen is dit toch wat lastiger.

Het is dan ook fijn om een goed voorbeeld te hebben van de werkwijze en materiaalkeuze om dit soort problemen te tackelen. Natuurlijk bestaat er nog een groot verschil tussen en video kijken op YouTube en het zelf uitvoeren, maar je moet ergens beginnen.

Ik weet wel dat onze W.H.A.L.E. enige gebreken heeft, dus dit is een mooie aanzet om ons groene gevaarte onder het stof vandaan te trekken.

In deel 1 wordt het voertuig volledig uit elkaar gehaald en krijgt alles een grondige schoonmaakbeurt. Ook maakt hij 4 custom wielen die het geheel weer soepel over de bodem laten glijden. De twee luiken aan de voorzijde wordt nieuw leven ingeblazen, en dit is een restauratie 2.0 hoor... En... LEGO blijkt multifunctioneel.  

In deel 2 maakt hij van een oud cd-hoesje een glasplaat voor het luik aan de voorkant en de glazen rand van het bestuurders gedeelte wordt hiermee gerestaureerd. Ook repareert hij Cutter, de bestuurder, en maakt hij een begin met het restaureren van de raketwerpers.

In deel 3 gaat hij verder met de raketwerpers en blijkt LEGO wederom een handig materiaal om de hovercraft opnieuw gevechtsklaar te maken.

Hoeveel delen zullen er nog volgen? Ik kijk in ieder geval uit naar de volgende video, want het is naast vermakelijk ook nog eens enorm leerzaam!

Hebben jullie nog reparaties die uitgevoerd moeten worden? Laat het ons weten in de reacties.  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.