G.I. Joe Art - Daniel Govar

Gepubliceerd op 7 september 2023 om 09:00

Daniel Govar, ook wel Dan, is de artiest achter deze fantastische Serpentor illustratie. 🔥🔥🔥

Hier kwam ik achter omdat Check Point Alpha op Facebook vroeg wie de artiest achter dit kunstwerk was. In mijn zoektocht kwam ik uit op de website van Govar. Blijkbaar was dit een Commission voor Shane Simek, nu de trotste bezitter, en hij zegt:

"Dan Govar is a phenomenal artist and I love getting new artwork from him! His style and tastes run a little deeper into fantasy than mine but I enjoy finding characters that play to this strength. When I told him I was thinking about having him do Serpentor, He was immediately in! The colors and detail are unbelievable and this is just one impressive painting! Heroes Con 2019"

Wilde ik het artikel nét gaan posten, loop ik op Twitter tegen een tweet van Shane Simek op, er wordt gelinkt naar een heel blog van hem. De afbeelding die hier te vinden is, is van een veel betere kwaliteit, dus deze vind je nu bovenaan dit artikel. Simek schreef er een heel stuk bij. Dit vond ik zo'n toffe aanvulling, dat ik het voor jullie heb vertaald naar het Nederlands, en dat volgt nu eerst. 🤓🔥👌🏽 

"Yo Joe June, Day 28: Serpentor by Dan Govar! 

Nu Yo Joe June begint te ontspannen, wordt het steeds moeilijker om stukken te kiezen om te delen! Ik probeer artiesten of personages niet te veel te herhalen, zodat we allemaal van een variatie kunnen genieten! Er zijn veel te veel coole en unieke personages in de GI Joe-mythos om alleen maar nieuwe versies van mijn favorieten te blijven delen. Net zoals er veel te veel geweldige kunstenaars zijn waarvan ik het geluk heb gehad dat ze voor mij deze personages konden tekenen, schetsen of schilderen!

Als je niet bekend bent met het werk van Dan Govar, ga dan eens kijken! Zodra je klaar bent met het lezen van dit bericht! En van welk soort plezier je ook houdt, Dan heeft het waarschijnlijk getekend! Correctie, Dan heeft het waarschijnlijk geschilderd! Omdat Dan alles schildert waar hij aan werkt! Star Wars, Aliens, zeemeerminnen, Lord of the Rings, zeeleven, wilde dieren, de X-Men, Batman, draken...Oh, je MOET zijn draken zien! Hoe dan ook, het punt is dat hij niet alleen supergetalenteerd is, hij kent zijn weg in de strip- en popcultuur!

Mijn goede vriend en mede-GI Joe-kunstverzamelaar, Jon Thurmond, stelde me niet alleen voor aan Dan, hij liep met me mee naar zijn tafel, stelde ons voor en liet me daar achter met ontzag voor Dan's werk! Jon had GI Joe-kunstwerken van Dan gekregen en ik volgde de suite! Ik heb verschillende stukken, die niet allemaal van GI Joe zijn, en ik deelde bijna het eerste stuk van GI Joe dat hij voor mij maakte, maar ik wilde echt dat je dit kon zien!

Zoals ik al zei, kan Dan vrijwel elk dier, wezen of buitenaards wezen schilderen dat je maar kunt bedenken! Dus toen ik op zoek was naar het volgende GI Joe-personage om hem voor mij te laten doen, kwam ik bij Serpentor! De man is verkleed als een gigantische slang en gedraagt zich koninklijk. Ik dacht dat Dan perfect zou zijn! Dan moest het, natuurlijk, een paar stappen verder brengen en een verdomde homerun slaan!

Het lijkt erop dat zelfs wanneer Serpentor op zijn gigantische Cobra-troon zit te chillen, het lijkt alsof hij zou kunnen beslissen of hij je moet vermoorden of je land moet overnemen! De textuur van Serpentor's outfit is perfect, al die slangen dragen bij aan zijn griezeligheid en de kleuren zijn absoluut Pop!

Nu je hebt gezien wat Dan kan, kun je wat van zijn werk online bekijken en hopelijk krijg je de kans om hem op een conventie te zien. Hij zal je graag ontmoeten en ook graag een cool stuk voor jou maken!"

28 Juni 2023

Wat nog meer? 

Verder staat er op zijn website ontzettend veel mooi werk, maar helaas verder geen G.I. Joe. Echter heeft hij ook een andere website en sociale media: DeviantArt, Facebook, Twitter en Instagram. Op ComicArtFans vond ik veel werken terug in de Collectie van verzamelaars. Ik heb heb een link naar hun pagina gedeeld, en mogelijk een andere afbeelding, soms met tekst, wanneer deze evident anders was. Je zult het gaan zien... 👌🏽😎👑

Serpentor is uit 2019, zijn een-na-laatste uit 2015, deze vind je helemaal onderaan dit arikel. Maar we beginnen bij dit G.i. Joe Art overzicht van Daniel Govar gewoon bij het begin:

Snow Job Quickie

VA Comic Con Commission

Copic sketch brush & Ink wash

8 April 2011

 

Upgrade in de Collectie van Jon Thurmond

"Dan took my sketch he'd drawn in April 2011 and dropped some grayscale markers. Absolutely stunning now! VA Comicon 9/12"

 

GI JOE Laser Trooper - Flash

Media: Copic sketch brush with warm and cool greys and ink washes

Size: 11 x 14

Notes: Commission

24 Augustus 2011

In de Collectie van Shane Simek.

NYCC 2012 Sketch - GI Joe Air Tight

Media: Copic multiliner brush tip with warm and cool greys and ink wash in a sketchbook

Notes: NYCC 2012 commission

16 Oktober 2012

In de Collectie van Nike Stalzer.

 

In de Collectie van Jon Thurmond

Snow Serpent by Daniel Govar

I've gotten to know Dan over the last few years and he did the amazing Snow Job in my book. After getting a piece I was less than happy about, talked to him and he said he'd help me out. That he did with this killer Snow Serpent. The grays in this don't come through in the picture, it's absolutely gorgeous in person! Heroes 2013

12 Juni 2013

 

G.I. Joe Frostbite

Media: Copic multiliners with warm an cool greys and speedball white ink in a strathmore sketchbook.

Size: 9x12 in

Notes: Baltimore Comic-Con 2013 commission

9 September 2013

 

In de Collectie van Nathan Stacy.

The Baroness by Daniel Govar

I set this one up in advance to be picked up at HeroesCon 2014.I am loving this guys work and hope to get another piece or two in the future. He was a super nice guy to talk to also.

10 Juli 2014

 

Outback

Another fun #awesomecon  #commission  #gijoe  #survivalist  #outback  #ginger 

31 Mei 2015

 

Major Bludd

WIP

8 Juni 2015

 

Major Bludd

On tonal grey paper WIP for #heroescon #ink

13 Juni 2015

 

Twitter

 

Major Bludd

Media: Pentel Pocket Brush, Microns, and watercolor on Strathmore tonal grey paper

Size: 9x12in

Notes: Commission Heroes Aren't Hard To Find Heroes Con 2015 (pre-con)

15 Juni 2014

 

G.I. Joe #1 sketch cover

Media: Kuretake no 40 and microns with watercolor on sketchcover paper

Notes: Sketchcover

Met Daniel Partouche

6 September 2015

 

Het samenstellen van dit artikel was een behoorlijke puzzel, maar zo zie je maar wat de zoektocht naar de artiest achter één kunstwerk kan opleveren! 🔥🔥🔥

Hopelijk hebben jullie net als ik enorm genoten van de G.I. Joe Art van Daniel Govar.  

Yo Joe! 🔥

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.