Zarana was deel van de tweede Belgisch-Nederlandse G.I. Joe speelgoedreeks en verkrijgbaar van 1988 tot en met 1989. Eerder in 1986 had Zarana haar debuut gemaakt in de Verenigde Staten. Zarana's broer Zandar was ook in de tweede jaargang in onze landen verkrijgbaar.

Zarana en accessoires zijn volledig identiek aan de Amerikaanse uitgave. In de Verenigde Staten bestaat een variant waarbij Zarana een ander hoofd heeft met oorbellen terwijl de rest van haar lichaam identiek is aan de minder zeldzame variant zonder oorbellen. Het is de variant zonder oorbellen die wij kennen in onze landen.

Er bestaan geen andere versies van Zarana in België en Nederland. Als lid van de Zartan-familie verkleurde Zarana's huid bij blootstelling aan zonlicht en hitte.

Zarana's borst en rug zijn aan elkaar gesmolten. Hierdoor is het niet mogelijk om het figuur uit elkaar te halen met het verwijderen van de schroef in haar rug, al zijn er methodes om beide lichaamshelften toch te scheiden.

Zarana's accessoires zouden in andere kleuren hun weg vinden naar het Uitrustingspakket van 1989.

Het artwork is compleet identiek aan de Amerikaanse verpakking. Op de achterzijde van de Belgisch-Nederlandse verpakking staan de kleine artworks van zowel Zarana als Zandar afgebeeld zonder schouderbescherming.

Multimedia