MOBAT (Motorized Battle Tank) was deel van de originele reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en was verkrijgbaar vanaf 1982. MOBAT was een door middel van batterijen echt rijdende tank, en werd verkocht met de straight arm versie van Steeler. MOBAT zou tot 1985 in de winkelschappen liggen. Steeler zou verkrijgbaar zijn met dikke en dunne duimen.

In 1983 werd MOBAT opnieuw uitgebracht, met de swivel-arm versie van Steeler. Deze versie heeft ook een slanker middel en heeft een stempel van de jaren 82-83. Er bestaat een variatie waarbij de rupsbanden van MOBAT groene inkepingen hebben.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 geen andere versies van MOBAT. Van Steeler bestaan tot 1994 twee versies.

Steeler deelt, al dan niet in andere kleuren, lichaamsdelen van de andere figuren uit 1982. Zijn hoofd vond zijn weg naar Flash, Short-Fuze en Hawk. Steeler's benen zien we ook bij Breaker, Clutch (ook 'Tan' Clutch), Grunt (ook 'Tan' Grunt), Rock 'N Roll, Short-Fuze, Stalker, Hawk en Zap. Het middel van Steeler werd gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren.

Een eigenschap van Steeler is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

MOBAT en Steeler zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was MOBAT in overwegend groen en rode kleuren verkrijgbaar als Battle Tank (1983) van de Europese Action Force-lijn van Palitoy. Dat voertuig zou verkocht worden met een repaint van Steeler (feitelijk dezelfde kleuren als de Battle Tank). In de Verenigde Staten zou het ontwerp van MOBAT in rood-zwarte kleuren gebruikt worden voor de Sears exclusive CAT (Motorized Crimson Attack Tank) uit 1985.

Multimedia

Nog geen afbeelding van de verpakking en blauwdruk, en het dossier van Steeler. Wil jij deze bijdragen?